Blog Detail

SALATA DE MORCOV (CARROT SALAD)

24 May 11
Simona Haliga
14 comments


azi va propun ceva cu mai putine calorii,o salata pentru orice anotimp si toate buzunarele,o companie placuta pentru mai multe preparate din carne sau chiar brinza .la noi a fost cazul a citorva chiftele din carne de porc,avem printre noi un impatimit al sarmalelor si chiftelelor ,cirnatilor si bineinteles,al carnii de porc.:)la inceput banuiam ca sint preferate datorita faptului ca se mesteca mai usor(asta fiind una din marile noastre probleme din frageda pruncie si pina acum,la 5 anisori si jumatate) dar avem dovezi clare ca deocamdata gusturile se indreapta in aceasta directie si nu putem ,macar din cind , a le da satisfactie…

ingrediente pentru 2 persoane:
-4 morcovi medii,rasi pe razatoare,
-frunzele de la 1 andiva,spalate si uscate,
-1 lingura ulei de masline,
-sucul unei 1/2 de lime si a unei 1/2 de portocala,
-2 linguri de stafide,
-1 lingurita cepsoara tocata(eu am avut doar uscata),
-sare,piper proaspat risnit,dupa gust.
daca aveti timp,inmuiati stafidele in sucul stors de la citrice,1/2 de ora inainte,daca nu faceti totul pe loc.adica amestecati intr-un borcan cu capac uleiul,sarea ,piperul,sucul de citrice,stafidele,cepsoara si le agitati bine pina cind se dizolva sarea.apoi amestecati-le cu morcovul ras.lasati amestecul in frigider,acoperit cu folie,cca 10-15 minute,dupa care depozitati cu lingurita salata pe frunze de andive si serviti cu ceea ce v-ati propus.
pofta buna!

14 Comments

  1. pansy May 24, 2011 at 2:11 pm Reply

    o salata grozava! am s-o incerc.

  2. Emily Malloy May 24, 2011 at 4:36 pm Reply

    WOW!

  3. Alina—Explora Cuisine May 24, 2011 at 7:17 pm Reply

    Chiar ma gandeam la o reteta cu morcov de ceva timp, salata ta arata minunat de bine Alison, asa frumos pusa pe andive 🙂

  4. Elena Toma May 24, 2011 at 9:00 pm Reply

    Da, ideea cu stafidele imi place mult si… prezentarea in foite de andive. Neaparat incerc, dar cu ciboulette proaspat, de la ghiveci. Ai fi trebuit sa fie chives, dar a iesit ciboulette si cred ca ar fi tare potrivit la salata asta.

  5. Swathi May 24, 2011 at 9:16 pm Reply

    Carrot salad looks awesome perfect.

  6. Ana Maria Ciolacu May 24, 2011 at 9:59 pm Reply

    Ahhh, cat de bine arata !! Numai buna pt dieta mea. 🙂
    Pupici ! :*:*

  7. Cita May 24, 2011 at 11:19 pm Reply

    Esti o artista! Incontestabil stii sa faci din nimic ceva ceea ce pentru bunica mea insemna a fi o “femeie adevarata” care, dupa spusele ei “poate face placinta si langa un gard”! 🙂

  8. Zazuza May 25, 2011 at 6:13 pm Reply

    si bun si simplu si sanatos! si sunt de acord cu ce a spus Cita despre tine!

  9. Retetele lui Ari May 26, 2011 at 2:01 pm Reply

    arata incredibil si cat de sanatos este!!! wow

  10. Ivy May 26, 2011 at 9:08 pm Reply

    A perfect summer salad to get some tan and great presentation.

  11. Rosa’s Yummy Yums May 26, 2011 at 9:24 pm Reply

    A superb salad! Fresh and tasty.

    Cheers,

    Rosa

  12. annemineli May 26, 2011 at 9:42 pm Reply

    Ellerine sağlık…sevgilerrrr…

  13. Magic of Spice May 27, 2011 at 4:41 am Reply

    I love that you used the endive as a bowl to hold this lovely salad…beautiful!

  14. aipi May 27, 2011 at 10:20 pm Reply

    Wow ~ I have to try it as it looks so very Delicious!
    US Masala

Leave A Comment

Social Media Widget Powered by Acurax Web Development Company
Translate »