SALATA DE MORCOV (CARROT SALAD)


azi va propun ceva cu mai putine calorii,o salata pentru orice anotimp si toate buzunarele,o companie placuta pentru mai multe preparate din carne sau chiar brinza .la noi a fost cazul a citorva chiftele din carne de porc,avem printre noi un impatimit al sarmalelor si chiftelelor ,cirnatilor si bineinteles,al carnii de porc.:)la inceput banuiam ca sint preferate datorita faptului ca se mesteca mai usor(asta fiind una din marile noastre probleme din frageda pruncie si pina acum,la 5 anisori si jumatate) dar avem dovezi clare ca deocamdata gusturile se indreapta in aceasta directie si nu putem ,macar din cind , a le da satisfactie…

ingrediente pentru 2 persoane:
-4 morcovi medii,rasi pe razatoare,
-frunzele de la 1 andiva,spalate si uscate,
-1 lingura ulei de masline,
-sucul unei 1/2 de lime si a unei 1/2 de portocala,
-2 linguri de stafide,
-1 lingurita cepsoara tocata(eu am avut doar uscata),
-sare,piper proaspat risnit,dupa gust.
daca aveti timp,inmuiati stafidele in sucul stors de la citrice,1/2 de ora inainte,daca nu faceti totul pe loc.adica amestecati intr-un borcan cu capac uleiul,sarea ,piperul,sucul de citrice,stafidele,cepsoara si le agitati bine pina cind se dizolva sarea.apoi amestecati-le cu morcovul ras.lasati amestecul in frigider,acoperit cu folie,cca 10-15 minute,dupa care depozitati cu lingurita salata pe frunze de andive si serviti cu ceea ce v-ati propus.
pofta buna!

14 thoughts on “SALATA DE MORCOV (CARROT SALAD)

  1. Elena Toma

    Da, ideea cu stafidele imi place mult si… prezentarea in foite de andive. Neaparat incerc, dar cu ciboulette proaspat, de la ghiveci. Ai fi trebuit sa fie chives, dar a iesit ciboulette si cred ca ar fi tare potrivit la salata asta.

    Reply
  2. Cita

    Esti o artista! Incontestabil stii sa faci din nimic ceva ceea ce pentru bunica mea insemna a fi o “femeie adevarata” care, dupa spusele ei “poate face placinta si langa un gard”! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *