SALATA DE FRUNZE TINERE CU ANGHINARE SI OU FIERT(YOUNG LEAF SALAD WITH ARTICHOKES AND BOILED EGG)

am tot dat vina pe blogger ca nu ma pot conecta la blog si nu am mai venit cu nimic nou pe aici…norocul meu ca “vulpita “(mozilla),uitata de ceva vreme,parasita, s-a dovedit de mare agilitate si generozitate si mi-a permis conectarea.conectata si drafturile goale…buna treaba,dar asta e ,sunt dezorganizata in ultima vreme cu activitatea mea din virtual,o lene ancestrala ma cutreiera si ma face sa contemplu doar lumina,verdele,valurile si alte nemarginiri…
asa ca a trebuit sa ma mobilizez si sa descarc unele fotografii din camera foto.prima a fost aceasta,cu salata cu anghinare.care mi-a amintit cit de urit mi-a fost sa curat anghinarea si ce urme colorate mi-a lasat pe degete(s-au dus repede cu putina zeama de lamiie) si cum bombanean in mintea mea furioasa ca am sa cumpar numai anghinare la conserva,arata si mai bine si nu mai necesita nici un “taie frunzele,stringe-le,pune apa la fiert,fierbe anghinarea,etc”…acum am sa mai reflectez,poate voi mai repeta experienta,prima incercare nu trebuie sa fie si ultima,neaparat.si oricum,nu mai am nici o anghinare prin frigider,deci sunt calma…desi ma cam bintuie ideea unei salate cu anghinare cruda!:)
si-acum iata ingredientele salatei:
1 anghinare medie,verde,curatata si fiarta in apa,cca 20 minute,taiata bucatele,
2 oua fierte tari,taiate jumatati sau sferturi,
100 grame amestec de frunze tinere(voinicica,sfecla ,spanac,salata verde si rosie,valeriana),
8-10 rosioare cireasa( cherry),
1 legatura mica de cepsoara,
1 legatura mica de patrunjel,
1 lamiie(ii stoarcem zeama),
2 linguri ulei de masline,
sare,piper,dupa gust.
salata spalata si uscata se amesteca cu anghinarea,cepsoara si patrunjelul.peste ele turnam dressing-ul format din amestecarea sarii ,piperului,uleiului si zemei de lamiie.decoram cu rosioare si felii de ou si dam salata la rece cca 15 minute apoi servim.
pofta buna!

11 thoughts on “SALATA DE FRUNZE TINERE CU ANGHINARE SI OU FIERT(YOUNG LEAF SALAD WITH ARTICHOKES AND BOILED EGG)

  1. Ivy

    This salad is right up my alley especially with artichokes, which are also called ankinares in Greek. Have a wonderful Sunday.

    Reply
  2. pansy

    alison draga,marturisesc ca anghinare n-am mancat,desi am 2 conserve una in saramura,numa'buna de gatit si una murata.e drept ca daca n-am mancat,atunci imi e frica s-o folosesc mai ales ca am citit ce si cum trebuie sa faci cu cea proaspata.da'reteta asta a ta,as incerca-o cu fundurile de anghinare cele am.
    a props de browserele astea,eu am trecut la google chrome de mai bine de o

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *