CHEFAL LA CUPTOR (BAKED MULLET)

Zilele trecute am cumparat de la piata un peste din familia chefalului,banuiesc a fi varianta cu “capul mare”, pe care l-am pregatit in cel mai simplu mod:l-am frecat pe toate partile cu un amestec de 3 lingurite ulei de masline,1 lingurita de sare,rasa,1/2 lingurita de piper proaspat risnit(varianta mozaic),3 lingurite de ierburi de Provence si l-am umplut cu felii de rosii si lamiie(mi-au trebuit 1 rosie si 1 lamiie).si dupa ce l-am tinut la rece vreo 2 ore l-am plasat in cuptorul VITA COOK pentru 25-30 de minute,la 175 grade.de vreo 3 ori am ridicat capacul si l-am mai pensulat cu amestecul din tava(pielea bietului chefal a cam crapat,de necaz sau de temperatura,oare?).intre timp am pregatit si garnitura,am spalat citiva cartofi noi si i-am facut la aburi,cca 20 minute.dupa care i-am perpelit 5 minute in 2 linguri de masline ,in prealabil fiind morfoliti si ei cu ceva ierburi de Provence ,sare si piper.

aranjam totul intr-un platou,decoram cu frunzulite verzi, gata prinzul,va invit la masa!
enjoy!

14 thoughts on “CHEFAL LA CUPTOR (BAKED MULLET)

  1. My Little Space

    Simona, I love the look of the fish & potatoes. No kidding, salivating just by looking at them. haha…
    Btw, Happy Belated Mother's Day to you too, dear.
    Hope you're having a great day.
    Best wishes, Kristy

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *