PUI CU OREZ BASMATI ONE-POT(one-pot chicken & basmati rice)

ce faci cind esti lipsit de chef si vlaga si familiei trebuie sa-i dai prinosul si sa-i gatesti ceva, totusi?asta asa,daca-i iubesti nitel si nu-i lasi sa se dedea la ce le este cel mai la indemina lor sa gateasca:cartofi prajiti , cirnaciori si ochiuri toata ziua…orezul ,legumele congelate si carnea de pui,gatite toate de-a valma intr-o tigaie mare ,gen wok,antiaderenta,sunt salvarea ta,stiai cit de simplu este?

ingrediente pentru cca 4-5 portii:
2 pulpe de pui,cu os,fara piele,taiate in 2,
1 piept de pui , si el cu os dar fara piele,taiat in 4 ,
1 rulou de scortisoara,
3 pastai de cardamom verde,
4 cuisoare,
5-6 boabe de piper,
cca 500 ml de supa de pui(daca nu aveti inlocuiti cu apa),
150 grame orez basmati,spalat in prealabil,
1 punga cu legume chinezesti congelate(din alea cu bambus,ciuperci si germeni de soia),
2-3 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita curcuma,
sare,piper proaspat risnit, dupa gust.
in uleiul incins rumenim pe ambele parti carnea,iar odata cu ea lasam sa-si dezvolte aromele si scortisoara,cardamomul ,cuisoarele si piperul.treaba asta dureaza cca 4-5 minute pe fiecare parte,dupa ce am incheiat-o adaugam orezul si peste el supa de pui,curcuma,omogenizam si acoperim cu un capac,dam focul la moderat si lasam asa cca 15 minute,dupa care adaugam legumele congelate,omogenizam si mai lasam 10 minute sub capac,asezonam cu ce ne mai place(sare ,piper ),omogenizam iarasi si mai asteptam vreo 2-3 minute dupa care putem inchide focul si servim.baietilor le-a placut impreuna cu niste masline verzi umplute cu gogosar…eu inca nu pot privi carnea in ochi…dar imi revin!:)

enjoy!

20 thoughts on “PUI CU OREZ BASMATI ONE-POT(one-pot chicken & basmati rice)

  1. Marcel Iorga

    Scortisoara, cardamom, curcuma, cuisoare …. doamne, ce arome trebuie sa aibe preparatul! Arome Indiene, din cele mai rafinate!
    Iar eu n-am mai facut de mult ceva indian…!
    M-ai pus pe ganduri!
    Trebuie sa mai trec si eu pe arome indiene, ca sunt poate cele mai complexe din cate am facut eu!
    Super tare preparatul tau!
    FELICITARI!
    M-ai "terminat"!!!
    🙂

    Reply
  2. modniza

    mersi mult pentru reteta.eu tot pun muuuulte condimente,imi place.am un magazin turcesc nu departe,acolo cumpar condimente delicioase.pup

    Reply
  3. pansy

    cardamom verde ? 3 pastai ? de unde cumperi tu asta,pupu-te ?pe la noi prin targ n-am vazut.dar totusi 3 pastai de cardamom pare tare mult.miresme indiene care ajung pana la mine !

    Reply
  4. alison

    multumesc tare mult tuturor de vizite si comentarii!
    @pansy,cardamom verde gasesti la carrefour la mirodenii arabesti parca,al meu e de prin bulgaria adus!si 3 pastai nu e mult, ai sa vezi!:)

    Reply
  5. Ana Maria Ciolacu

    A trecut vreo luna de cand m-am tavalit ultima oara prin niste arome asemanatoare…Cred ca ar fi timpul sa scot ladita cu condimente orientale,ca a ajuns mirosul de la tine pana aici.Sper sa te faci bine repede repede sa ne incanti cat mai des cu minunile astea.Pupicei !

    Reply
  6. Diana

    Ce bunatate trebuie sa fi fost… Mi-ar placea sa facem schimb de link-uri pentru blogroll, sper sa fiti de acord! Pupici:*

    Reply
  7. Diana

    Nu conteaza, “Alison’s trials” este la mine in blogroll! Intr-adevar urmariti muuuulte bloguri :)! Va pup, sanatate multa!:*

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *