O ALTA PRAJITURA CU COCOS SI GRIS (ANOTHER COCONUT AND SEMOLINA CAKE)


revin in sfirsit cu o postare,timpul parca nu-si mai gaseste nici crimpeie din vechile intelesuri ,nesomnul si ne-tihna plus o mare lehamite,completate de umbra angoaselor existentiale,ma cam bintuie…sunt in asteptarea unor zile mai bune…prajitura nu e facuta in perioada asta de restriste(fie vorba intre noi,acum doar ciocolata e la mare cautare,prin sertare:)) ci acum citeva saptamini,noi abia ne-am atins de ea,altii s-au bucurat pe deplin de aromele-i…si cum cineva s-a interesat de reteta ,am zis ca-i cazul sa o impart cu toata lumea,e una din acele prajituri in care in 5 minute iti aduni ingredientele si incropesti si compozitia,perfecta adaptata ritmului nostru actual de viata…plus ca are acelasi aer oriental,al harissei sau namourei,care pe mine m-au cucerit,fiind printre preferatele companioane ale unei cani de ceai,aceasta din urma creind cu succes iluzia tihnei si a relaxarii…
ingrediente:
2 oua ,
2 cani de de cocos ras,
1/2 pachet de unt,
1 lingurita de praf de copt,
1 cana de gris,
1 cutie de lapte condensat,standard,397 gr,
1 esenta de vanilie(fiola).
pentru sirop:
1/2 cana zahar,
1 cana de apa,
zeama de la 1 lime,
1 lingurita apa de flori de portocal.

cana folosita la masuratori este una de 200 ml.

untul trebuie topit si racit,il amestecam cu ouale batute putin,grisul,praful de copt si nuca de cocos,laptele condensat.rezulta o compozitie viscoasa,o nivelam in vasul de copt(o tava cu latura de 25/20cm) in care am trasat cu scobitoarea patrate,in mijlocul fiecaruia am pus cite o migdala. dupa care am dat tava la cuptorul preincalzit cca 30 minute,pina ce compozitia trece testul scobitorii.scoatem si lasam sa se raceasca.in timp cit se coace prajitura,pregatim siropul,fierbem apa cu zaharul,cca 10 minute,nu mai mult,la foc mic,luam de pe foc si adaugam zeama de lime si apa de flori de portocal si-l lasam sa se raceasca.apoi il turnam uniform peste prajitura si lasam pe aceasta sa absoarba tot siropul,dupa care putem taia in patratele care au fost marcate anterior cu scobitoarea.

enjoy!

22 thoughts on “O ALTA PRAJITURA CU COCOS SI GRIS (ANOTHER COCONUT AND SEMOLINA CAKE)

  1. alison

    edith,multumesc de vizita!n-ai sa crezi,acesta este adus din brazilia :)de o prietena…dar am inteles ca se gaseste uneori si la carrefour.

    Reply
  2. Elena Toma

    Lapte condensat se gaseste la Kaufland si am gasit o data si la Plus. Daca vrei sa-l faci tu insuti sunt multe metode, dar este un pic mai altfel decat cel preparat industrial. Minunata prajiturica, Alison!

    Reply
  3. VertAnge

    N-am mai "prajiturit" de mult din lipsa de timp, dar e prima pe lista "de incercat in viitorul apropiat". Imi plac foarte mult prajiturile cu cocos.

    Reply
  4. pansy

    a props de lapte condensat,am auzit ca se gaseste in magazinele arabesti,pentru ca ei il fososesc des.la kaufland nu erau decat tuburi mici si cu aroma de capsuni.in alta parte n-am gasit,de cate ori am cautat.dar are piscotel pe blogul ei Povesti culinare o reteta care mi se pare cel mai apropiat de ce trebuie sa fie.

    Reply
  5. My Little Space

    Simona, I just bought a packet of semolina flour yesterday. And I'm going to bookmark this for my semolina flour. They look awesome and coconut sounds addictive to me too. Thanks so much. Hope you're having a great day.
    Cheers, Kristy

    Reply
  6. A little bit of everything

    ador fulgii de cocos in deserturi iar prajitura ta arata foarte bine.
    la noi se gasesc doua tipuri de cocos : indulcit si neindulcit. presupus ca ai folosit din cel neindulcit, altfel cu zaharul condensat care-i ffff dulce si 1/2 cana zahar ar iesi foarte dulce, sau ma insel?

    Un weekend placut Alison

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *