KEDGEREE


KEDGEREE este un mic dejun traditional englezesc ,apartinind perioadei victoriene.el isi are originile in india si a fost un mod intelept de a valorifica resturile unei cine pentru o epoca in care frigiderul nu exista inca.chiar daca acum acesta din urma a ajuns aproape in fiece bucatarie din lume,acest fel de mincare,ce consista dintr-un amestec de orez condimentat cu peste afumat si ou s-a clasicizat,transformindu-se cu timpul si intr-un prinz sau o cina perfecta,usor de preparat .va invit sa urmariti varianta mea,nu este una standard ci adaptata stilului meu de gatit,
ingrediente pentru 2 persoane:
2 oua fierte tari,curatate de coaja si taiate in 6,
150 grame orez basmati,fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,
1 ceapa medie,taiata marunt,
1 lingura de unt,
1 lingurita de curry pudra,
2 fileuri de macrou afumat(eu am folosit unele care se numeau “pastrama de macrou”),
1 buchet mic de patrunjel verde,tocat.
sare,piper negru prospat risnit,dupa gust.

intr-un vas punem la fiert fileurile de macrou,pentru cca 4-5 minute.dupa acest timp le scoatem si le curatam de pielita si le rupem in bucati,alegind eventualele oase restante.
intr-o tigaie teflonata punem la topit lingura de unt,o incingem si dam drumul in ea cepei tocate,amestecam,adaugam si o ligurita de pudra de curry si stingem cind ajunge la fierbere cu putina zeama de la fierberea pestelui,3-4 linguri,pina cind zeama scade si ceapa este gatita,daca nu ,mai adaugam o lingura-doua de lichid.adaugam peste ceapa sare si piper, dupa gust,amestecam bine,dupa care adaugam orezul fiert(fierbinte),amestecam iar,incorporam si bucatile de peste,precum si feliile de ou fiert,rezervind citeva pentru decor.omogenizam bine acest amestec si-l lasam pe foc citeva minute,cca 4-5 ,sa-si impreuneze aromele,amestecind din cind in cind ,cu grija,adaugam patrunjelul si gata,mincarica poate fi servita.

enjoy!

10 thoughts on “KEDGEREE

  1. Zazuza

    pentru gustul meu, imi pare greu pentru micul dejun. dar ce pranz sau ce cina delicioasa poate fi! Alison, mereu vii cu niste idei extraordinare!

    Reply
  2. Adelina

    are you on holidays, lady?!- every day your dishes come even better than the previous ones!- this dish sounds familiar to me, kichiri- but you have taken it to new heights!

    Reply
  3. Mary

    I love the component parts of kedgeree. Your recipe sounds great and it make a wonderful late breakfast. Blessings…Mary

    Reply
  4. Ivy

    Never heard of this before but I could certainly eat this for lunch. Breakfast is just toast and milk or coffee for me.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *