SUSHI ROLLS


am cam lipsit in ultima vreme de aici,sunt unele motive care ma indeparteaza de prezenta cu noi postari si mai multa implicare,dar principalul vinovat e ,ca de obicei,timpul . oboseala il urmeaza si ea indeaproape…plus o lehamite infinita ( a carei victima sunt uneori din cauza unui context social si istoric pe care absurdul si l-ar putea insusi lesne) care ar trebui si ea sa va dea ceva explicatii… revin aici insa mereu cu mare placere,ma incarc cu emotii pozitive si asa pot privi mai departe…asa ca azi va invit la sushi!
primele rulouri cu sushi de anul acesta,au pornit de la niste …resturi: icre rosii si bucatele de somon afumat de la antreurile serii de revelion,niste foi de nori de cind ma jucasem de-a onigiri ,la care am adaugat niste orez fiert si citeva felii de avocado.o reteta foarte buna pentru orezul de sushi gasiti aici,la cristina ,unde veti intilni si alte mincaruri japoneze .eu am ramas cu gindul la rulourile ei sushi ,sunt adevarate opere de arta!reteta in sine este simpla,pe foile de alga insiruim orezul,

iar deasupra lui punem celelalte ingrediente,rulam strins cu servetul de bambus tapetat cu folie alimentara si taiem rondele de cca 2 cm.cind nu am avut foaie de alga am presarat seminte de susan pe folie si am tapetat-o cu orez direct,iar ca umplutura putem folosi si castravete curatat de miez(in combinatie cu somonul afumat gustul este perfect-in acceptiunea mea,bineinteles!),morcov taiat pe lung. in locul somonului eu am cochetat cu diverse fileuri de peste afumat,mi-a placut gustul de fiecare data,eu adorind deopotriva si pestele si legumele si orezul.
enjoy!

 

23 thoughts on “SUSHI ROLLS

  1. Margot

    alison, bine ai revenit, ne era dor de tine!! stiu cum e cu oboseala, si cu lehamitea, si cu lipsa de timp, dar parca in ciuda lor energia pozitiva este si mai mare atunci cand ne intoarcem la ce ne place cu adevarat.

    sushi-urile tale mi-au trezit amintiri foarte foarte frumoase, pentru ca bistro-ul meu a pornit, cumva, de la primele sushi-uri pe care le-am facut si pe care le-am

    Reply
  2. Adelina

    I have similar symptoms sometimes, and sometimes I thing this blogging is just too much- but love coming back- and look out world- you have a perfectly delightful Japanese beauty on the plate- what a great re-start!

    Reply
  3. Marcel Iorga

    Si eu sunt inebunit dupa sushi si sushimi!
    Dar niciodata nu le-am facut cu icre rosii! Formidabil!!!
    Vad ca sunt extraordinere!
    Abia astept sa mai fac ceva sushi si sa le pun si eu ceva icre rosii!
    Felicitari!!!

    PS
    Dar niste "icre negre" in shushi…???
    🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *