SALATA CU ANDIVE,CLEMENTINE SI RODIE(salad with endive, pomegranate and clementine)

cu ce as fi putut incepe anul ,daca nu cu o salata?in fapt ,unul din putinele preparate pe care am reusit sa le fotografiez pe 31 dec. seara ,cind am avut timp sa pregatesc mincarea(caci in rest am lucrat,chiar si in prima zi a anului,sa vedeti ce harnica voi fi!) ,pozele facute la lumina becului galben din bucatarie neavind decit o singura calitate,aceea de a-mi fi nesuferite…dar de cind cu aceasta adincita criza prin buzunarele si constiintele noastre,speranta pentru un aparat foto potrivit muncii de pe blog,plus inca ceva mici gadget-uri ajutatoare mi-a fost luata,asa ca ma rezum in continuare la vechiul meu aparat cirpit cu o cordeluta rosie in urma unui accident nocturn!:)
ideea salatei mi-a venit subit,avind insiruite prin bucatarie ,atit pe masa cit si sub ea,tot felul de pachete si pachetele cu ingrediente fel de fel.si cum tot trebuia sa incropesc ceva pentru curcanul ce adasta rumenit si aromat in cuptor,uns cu miere si imbalsamat cu aproape toate mirodeniile pamintului,am inceput sa spal ,sa tai,sa combin…voi imi veti da verdictul,daca va place sau nu,noi am terminat-o ,oricum!
ingrediente pentru 4 persoane:
2 andive,taiate feliute fine,transversal,
6 clementine,curatate de coaja si desfacute feliute,taiate si ele transversal,ocazie cu care scoateti si simburii(o trebusoara cam migaloasa ,dar merge repede,nu ajungeti sa va enervati din cauza ei),
semintele unei rodii mari,
un manunchi de marar, taiat marunt,
sucul unei lime,
1 lingura ulei de masline,
sare si piper negru proaspat risnit, dupa gust.
amestecam ingredientele si turnam peste ele dressing-ul format prin amestecarea sucului de lime,uleiului,sarii si a piperului.tinem la frigider salata pina in momentul servirii sau minimum 15 minute.

enjoy!si sa aveti un an bun,cel mai bun posibil!

19 comments on “SALATA CU ANDIVE,CLEMENTINE SI RODIE(salad with endive, pomegranate and clementine)”

  1. E perfecta salatica ca sa ne "dregem" dupa atatea dezmaturi culinare. 🙂
    Sa ai un An Nou fericit si prosper si sa ne incanti in continuare cu retetele tale minunate!

  2. Te iubesc pe vecie pentru aceste salate deosebite! Si, unde mai pui, am tot ce-mi trebuie prin frigider si pe alaturi, dar… nu ma gandisem sa le combin! Ideea a picat la tanc si ma voi delecta maine cu ea. Sa ai un an 2011 asa cum iti doresti, Alison!

  3. Happy New Year to you, Alison!

    This is a crisp, colorful and beautiful salad. I luv, luv, luv your use of clementines in this. I have a salad I'll be sharing this week too using clementines. They're just so sweet and delicious right now. Great use of dill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Network Integration by Acurax Social Media Branding Company
Translate »