Blog Detail

PITA SI PRIMUL CADOU DIN AN(PITA AND THE FIRST GIVEAWAY FOR THIS YEAR)

08 Jan 11
Simona Haliga
22 comments



MINT,CINNAMON AND BLOSSOM WATER,flavours of cyprus,kopiaste
este cartea cu retete a prietenei mele virtuale ivy,care a aparut la sfirsitul anului trecut si e disponibila si pe amazon,aici.
sunt retete cipriote,invatate de ivy de la mama ei, retete pe care mi-am propus sa le incerc si eu,dat fiind ca am cistigat cartea ,lasind un simplu comentariu pe blogul lui ivy,KOPIASTE…to greek ospitality.
asa ca saptamina aceasta am avut surpriza placuta de a primi primul dar din an,intr-o prezentare grafica frumoasa ,o hirtie de buna calitate,mirosind a nou-nout.
cartea este structurata pe 5 capitole , cuprinzind bineinteles si o introducere care prezinta bucataria cipriota si produsele sale specifice in materie de brinzeturi,preparate din carne,vin.
cele 5 capitole prezinta aperitive,garnituri si salate,feluri principale,piine ,placinte,gustari si prajituri, reteta insotita de o poza de prezentare cit si de poze pas -cu-pas pentru marea majoritate a retetelor.
si daca anul trecut experimentasem o kifylla,

acum am inceput cu o pita,aflata intre turta noastra taraneasca si lipie,de forma ovala in varianta cipriota,micul buzunar obtinut la mijlocul sau prin umflarea aluatului la coacere putind fi umplut cu diverse salate,carne,brinza pentru a o transforma intr-o gustare satioasa.
ingrediente:
520 grame faina griu,
32 grame de drojdie proaspata,
cca 350 ml apa calduta,
3/4 lingurita sare,
1 lingurita de zahar,
2+1 linguri de ulei.
dizolvati drojdia in 1/2 din cantitatea de apa,adaugati citeva linguri de faina si zaharul,mixati bine si lasati deoparte pina cind apar bule la suprafata.atunci adaugam restul de faina,uleiul si sarea.apa o adaugam gradual,pina obtinem un aluat care nu se lipeste de miini.ungem bila de aluat obtinuta cu o lingura de ulei ,acoperim vasul cu folie si un prosop de bucatarie si lasam aluatul la cald,sa creasca ,pina cind isi dubleaza volumul.asta dureaza in jur de o ora.apoi il mai framintam timp de 2-3 minute si il impartim in 10 bile egale.fiecareia ii dam forma ovala ,cu o grosime de pina la 1,5 cm.le putem coace la cuptorul preincalzit,200 grade,plasate fiind pe hirtie de copt,in tava,pentru 5 -10 minute,pina cind devin rumene la suprafata sau puteti proceda ca mine,dupa ce le-am modelat,am incins tigaia grill , am plasat cite 2 pita pe ea,

si le-am copt in jur de 3-4 minute pe fiecare parte ,la foc moderat,

pina cind urmele gratarului au devenit evidente,rumene .

enjoy!

22 Comments

  1. Ivy January 8, 2011 at 10:46 pm Reply

    Oh, Simona I am very happy to see you have prepared something from my cookbook. It's a strange feeling which I have to get used to. Thank you very much for your kind words and for having my book on your sidebar.
    I am having another giveaway of the cookbook on my blog today (of course you know!!!) but your friends and readers are welcome to come and join us.

  2. felis January 8, 2011 at 10:54 pm Reply

    Vreau si eu… arata fff bine…

  3. Torviewtoronto January 9, 2011 at 2:40 am Reply

    looks like a healthy naan delicious picture

  4. Mihaela January 9, 2011 at 9:08 am Reply

    Ce mod placut de a incepe noul an 🙂 La cat mai multe cadouri minunate!

  5. Micul January 9, 2011 at 9:27 am Reply

    Faina si pita, faaina si cartea.Sa o folosesti sanatoasa.Un pupic mare lui Iepu.

  6. Zazuza January 9, 2011 at 10:40 am Reply

    arata superb, dosebit de apetisant! felicitari pentru cadou – e intotdeauna placut sa primesti ceva de departe, de la prieteni, chiar si virtuali!

  7. Angie’s Recipes January 9, 2011 at 1:32 pm Reply

    How cool! The pitas look fabulous!

  8. maria mihalache January 9, 2011 at 2:38 pm Reply

    Cat de bine arata pita si ce buna trebuie sa fie.
    Ai inceput bine se pare anul, iti doresc sa o tii tot asa…………felicitari pentru cadou!

  9. kitchen flavours January 9, 2011 at 4:25 pm Reply

    Looks really good. This sounds like a great cookbook. Going to visit Ivy's blog now for more details. Thanks for sharing!

  10. Pegasuslegend January 9, 2011 at 6:29 pm Reply

    picture perfect and happy birthday!happy new year loves the new banner!

  11. alinutza January 9, 2011 at 6:40 pm Reply

    si eu vreau! si carte si painica
    te invita la un tag la mine pe blog, daca-ti va face placere
    http://savina-handmade.blogspot.com/2011/01/my-perfect-imperfection-tag.html

  12. VertAnge January 9, 2011 at 7:40 pm Reply

    Ce bine arata! Cred ca arata mai bine varianta ta "tigrata" decat cea la cuptor.

  13. PhotoLeoGrapher January 9, 2011 at 7:40 pm Reply

    La Mulţi Ani! Vei avea un an plin de sănatate stropit din belşug cu multe bucurii şi … reţete minunate!

  14. Swathi January 9, 2011 at 10:23 pm Reply

    Delicious nan, and kifylla . nice giveaway.

  15. Elena Toma January 9, 2011 at 10:30 pm Reply

    Alison, felicitari pentru cadoul de la Ivy, pe care si eu mi-l doresc, dar n-am putut (din motive tehnice) sa las vreun comentariu. O sa vad daca voi putea s-o achizitionez. Pana atunci, imi place exemplul ales, pita.

  16. boscodina January 9, 2011 at 11:38 pm Reply

    Alison, felicitari pentru premiu! sa-l stapanesti dar mai ales sa-l folosesti sanatoasa !

  17. 5 Star Foodie January 10, 2011 at 3:37 am Reply

    How wonderful that you got Ivy's cookbook and those pitas look just perfect!

  18. Magic of Spice January 10, 2011 at 4:01 am Reply

    The pitas look wonderful and this sounds like a delightful book 🙂

  19. Liana10 January 10, 2011 at 11:32 am Reply

    Frumoasa cartea si faina pita! 😉

  20. Gulmohar January 10, 2011 at 8:11 pm Reply

    Heard about this cookbook from others 🙂 Lovely and perfect pita bread..

  21. aipi January 10, 2011 at 9:00 pm Reply

    Perfect Pita bread..soft n fluffy 🙂

    US Masala

  22. Federica January 16, 2011 at 6:47 pm Reply

    mmmmmmmmmmmmmmmm..che buono!!!!!!!!

Leave A Comment

Plugin for Social Media by Acurax Wordpress Design Studio
Translate »