CURRY ROSU DE PUI (RED CURRY CHICKEN)

curry rosu este o mincare foarte populara in bucataria thailandeza pe care o putem incerca si noi ,nu necesita foarte multe ingrediente si cu putin noroc le putem gasi la supermarket.eu m-am hotarit sa il fac atunci cind am gasit niste lemongrass,tulburator de aromat…carnea folosita poate varia de la pui la sarpe,am ales-o pe prima,varianta ultima fiindu-mi inaccesibila…deocamdata!:)daca vreti un fel fara carne ,puteti substitui carnea cu tofu,ciuperci sau dovleac.
ingrediente:
8 copanele de pui,
1-2 linguri pasta de curry rosu(in functie de cit de iute puteti minca),
250 ml lapte de cocos,
2 linguri de sos de peste,
1 tulpina de lemongrass,din care alegem partea alba si o tocam .
intr-un vas amestecam pasta de curry cu laptele de cocos , cu sosul de peste si lemongrass si plasam si copanelele de pui in acest amestec.acoperim vasul cu o folie si il lasam la frigider peste noapte.a doua zi scoatem copanelele din vas si le plasam pe gratar,de preferinta unul acoperit cu un capac (pentru a nu se arde bucatile de pui),uns in prealabil cu ulei.coacem copanelele pe ambele parti,in jur de 5-6 minute pe fiecare parte,pina sunt patrunse bine.
servim cu quinoa fiarta simplu si sferturi de lime.
enjoy!

26 comments on “CURRY ROSU DE PUI (RED CURRY CHICKEN)”

  1. Very healthy and festive all at the same time!

    ★•.¸¸.•*¨*❤•.¸¸.•*¨*☆•.¸¸.•*¨*❤
    HAPPY NEW 2011 YEAR!!!
    ❤•.¸¸.•*¨*☆•.¸¸.•*¨*❤•.¸¸.•*¨*★

  2. Simona, this looks relaly tempting! I love the whole combo. Just bought a packet of cous cous a week ago. Have never tried it before! Hope I'll like it. :o) Hope you're having a great day.
    Cheers, Kristy

  3. O sa fac si eu varianta aceasta, asa, fara sos prea mult si fript puiul pe gratar. Numai ca o sa incerc din pulpite superioare ca nu sunt fanul copanelor. Minunata ideea de garnitura cu quinoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »