CURRY ROSU DE PUI (RED CURRY CHICKEN)
curry rosu este o mincare foarte populara in bucataria thailandeza pe care o putem incerca si noi ,nu necesita foarte multe ingrediente si cu putin noroc le putem gasi la supermarket.eu m-am hotarit sa il fac atunci cind am gasit niste lemongrass,tulburator de aromat…carnea folosita poate varia de la pui la sarpe,am ales-o pe prima,varianta ultima fiindu-mi inaccesibila…deocamdata!:)daca vreti un fel fara carne ,puteti substitui carnea cu tofu,ciuperci sau dovleac.
ingrediente:
8 copanele de pui,
1-2 linguri pasta de curry rosu(in functie de cit de iute puteti minca),
250 ml lapte de cocos,
2 linguri de sos de peste,
1 tulpina de lemongrass,din care alegem partea alba si o tocam .
intr-un vas amestecam pasta de curry cu laptele de cocos , cu sosul de peste si lemongrass si plasam si copanelele de pui in acest amestec.acoperim vasul cu o folie si il lasam la frigider peste noapte.a doua zi scoatem copanelele din vas si le plasam pe gratar,de preferinta unul acoperit cu un capac (pentru a nu se arde bucatile de pui),uns in prealabil cu ulei.coacem copanelele pe ambele parti,in jur de 5-6 minute pe fiecare parte,pina sunt patrunse bine.
servim cu quinoa fiarta simplu si sferturi de lime.
enjoy!
wow, Alison, te intreci pe tine insati! arata delicios!
Minunat arata puiul ala.
Pupam Iepu.
Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
Saygılar.
foarte bun, ce sa zic? 😀
arata super bine…pupici si un an nou bun
Felice Anno Nuovo ♥
Stefania
This chicken sounds so flavorful and delicious!
Very healthy and festive all at the same time!
★•.¸¸.•*¨*❤•.¸¸.•*¨*☆•.¸¸.•*¨*❤
HAPPY NEW 2011 YEAR!!!
❤•.¸¸.•*¨*☆•.¸¸.•*¨*❤•.¸¸.•*¨*★
Simona, this looks relaly tempting! I love the whole combo. Just bought a packet of cous cous a week ago. Have never tried it before! Hope I'll like it. :o) Hope you're having a great day.
Cheers, Kristy
By the way, this is a great start for 2011! Wishing you all the best, darling.
Be-ay-yu-teeful!
mi mangerei lo schermo!!!!!!!!!bravissima! baci!
Cred ca am sa incerc si eu in weekend. Am primit bilet de voie pentru bucatarie, cu conditia sa nu mai incerc sa ii dau foc. 🙂
Delicious awesome chicken recipe.
Delicios arata puiul!
Wonderful recipe and it looks so delicious! Thanks for sharing! Happy New Year!
O sa fac si eu varianta aceasta, asa, fara sos prea mult si fript puiul pe gratar. Numai ca o sa incerc din pulpite superioare ca nu sunt fanul copanelor. Minunata ideea de garnitura cu quinoa.
Ce bunatate!
Si cu "soiul" facut de tine
incepe anul frumos de tot!
I love this! Gotta try it soon.
Cat de bine arata si … apetisant ..
S-a lansat provocarea lunii ianuarie …. http://ciocolata-si-piper.blogspot.com/2011/01/dulce-romanie-provocarea-lunii-ianuarie.html
Hot spicy chicken, nice!
Ce fain arata! Am facut si eu ieri pulpa de curcan cu amestec de curry. 🙂
The red curry paste is really tempting and always amuses me..Thanks for visiting Collaborative curry 🙂 Happy New Year Alison !
Great looking chicken curry dish!
ce exotic e la tine in bucatarie! Chiar azi am servit quinoa- dar sunt sigura ca-i lipsea un curry rosu!
Simona I love the new header picture of you blog and the Thai chicken sounds delicious, although I have never cooked Thai before.