PESTE SI FRUCTE DE MARE in "DULCE ROMANIE"(fish&seafood,romanian challenge)
iata ca a sosit si timpul pentru a 3-a editie a provocarilor din “dulcea romanie”,un proiect initiat de mihaela si gazduit luna aceasta de mine,tema lunii fiind pestele si fructele de mare.
pestele reprezinta unul din cele mai vechi simboluri ale crestinismului,era reprezentat in profil si denumit”pestele lui Isus”.originea lui se pierde insa in diferite culte pagine,la care putea reprezenta reincarnarea sau forta de viata.dar baza stiintifica a interpretarii acestui simbol este gestul biblic a lui Isus de a transforma doi pesti in hrana pentru 5000 de oameni…
incerc sa fac cit mai scurta introducerea,desi multe ar mai fi de spus cind e vorba de simboluri si crestinism si sa trec la prezentarea retetelor:
19.VALE COTTAM(HAPPY),RETETE IN IMAGINI,PAPIOTE CU CREVETI:

Calamarul pe pat de orez, fistic si stafide este una din retetele pe care noi le devoram de fiecare data cu mare pofta. Este o reteta simpla, care combina cu mare succes, ingrediente pe care, de altfel, nu le-am asocia – stafide si fistic prajite, alaturi de orez si calamar. Va dau mai jos reteta, desi imi este greu sa vorbesc despre cantitati exacte, facand mereu dupa ochi.
Ingrediente :
200 gr calamar inele
250 gr orez basmati (eu am folosit 2 pungute )
~100 gr fistic
~ o mana de stafide galbene
Sare, piper, ulei de masline
Preparare :
Se prajesc stafidele si fisticul in 2-3 linguri de ulei de masline, pana ce se umfla stafidele si se rumenesc putin. Se dau de o parte, se mai adauga ulei si se prajesc si inelele de calamar pana ce capata o tenta aurie. Nu trebuie tinute prea mult pe foc pentru ca devin atoase si se intaresc. Separat, se fierb pungutele de orez ~ 15 minute, in apa cu sare.
Pe un platou se aseaza concentric, straturi de orez, fistic si stafide , apoi calamarul prajit. Combinatia este un deliciu!
21.CLAUDIA LAMASCOLO,WHAT’S COOKIN’ITALIAN STYLE CUISINE,o buna prietena din virtual,ne-a trimis si ea o reteta nepostata pe blogul personal,Almond Crusted Haddock with Shrimp Stuffing-EGLEFIN IN CRUSTA DE MIGDALE SI UMPLUTURA DE CREVETI:
3 or 4 pieces Haddock or other white fish
2 cloves garlic, minced
2 tablespoons minced shallots
1 teaspoon dried tarragon
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon white pepper
1/4 cup white wine
1 lemon, juiced
Visit my Webpage ,
http://pegasuslegend-whatscookin.blogspot.com/
(cine doreste traducerea,poate sa imi trimita un e-mail,fara nici o problema,eu am considerat ca e bine sa postez originalul.)
acestea fiind zise,multumesc foarte mult tuturor participantilor si va urez sarbatori pline de bucurie,lumina in suflete si un nou an doldora de impliniri!
si nu uitati,de craciun si revelion sa aveti si un peste pe masa,se spune ca aduce bogatie si noroc!eu as completa ca aduce si multa sanatate!
enjoy!
sursa foto head postare:aici
My this is a fantastic assortment of fabulous fish around the world! I haven't never seen some of these amazing entries, I cant wait to try all of them…Going to visit everyone of these gorgeous fish entries! Merry Christmas to you and these talented foodies, nice job everyone…Buon Natale! claudia from What's Cookin'
Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
Craciun fericit!
Superba masa de sarbatoare,superba masa de peste . Ai ales un ingredient magic si din mainile atat de pricepute au iesit minutatie de retete. Felictari tie pentru organizare, felicitari participantilor pentru asa bucate alese( nu, nu ma laud , sunt modesta 🙂 )
Se spune ,pe meleagurile cestea , ca nu trebuie sa lipseasca capul pestelui din farfurie( pe masa de sarbatoare trebuie sa fie cel
Vai Alison ce-i aici!!!! Doamne ce foame mi s-a facut instant. Felicitari pentru gazduirea provocarii si multumesc pentru tema, efort
pupici
Wow…there is so much delicious plates I can't decide for one. I have enjoy looking at all the recipes.
Iti doresc un Craciun fericit cu tot ce iti doresti, sanatate, bucurii, impliniri, dragoste, noroc si toate cele bune.
O multime de participanti si o multime de retete, care mai de care mai apetisante! Alison, pot sa spun ca asta e cea mai reusita editie "Dulce Romanie" de pana acum :))
happy holidays delicious food
Alison draga,,,te pup cu mare drag si-ti doresc SARBATORI FERICITE!!!!
Everything looks delicious. Sorry I missed this but it's hard to follow up, especially this time of the year.
My best wishes to you and your family for Happy Holidays and may the New Year fulfill all your dreams.
Alison, provocarea lunii decembrie a adus o multime de retete deosebite, iar participantii au fost la inaltime privind originalitatea si prezentarea. Chiar ca a fost ca un dar de Craciun. Mai lipseste doar oferta pentru luna ianuarie… si o tema revigoranta dupa sarbatori.
Craciun fericit!
Doamne, cata culoare, eleganta si bun gust. Felicitari Simona pentru gazduire, fetelor pentru participare si cititoarelor pentru curiozitate. Va doresc tuturor Craciun Fericit, sa aveti parte de masa bogata, casa primitoare, colinde traditionale, sanatate, dragoste si iubire.
Alison, felicitari pentru ca ai fost o gazda minunata a acestei luni! Minunate retete, originale si multa inventivitate, un mod deosebit de a celebra sarbatoarea Craciunului. Mai lipseste doar oferta lunii ianuarie… Sarbatori si Craciun fericit!
Am trecut intr-un ultim moment prin blogosfera,sa urez prietenelor mele virtuale un calduros:La multi ani!
Iar anul ce vine sa fie cat mai bun si mai spornic.Sarbatori fericite, draga Alison!
Craciun fericit cu multe bucurii si impliniri alaturi de cei dragi!!
Foarte frumos! Si gustos! Mersi Alison pentru gazduire.
Sa aveti un an nou luminos si plin de sanatate.
Simona draga nu am urmarit daca s-a oferit cineva pentru provocarea lunii ianuarie; daca nu, ma ofer eu, numai sa-mi dai un ragaz de cateva zile, 3-4, sa ma organizez putin; pupici cu drag