CHICKEN SCARPARIELLO

asemanator oarecum cu chicken piccata ,fiind tot un mod italiano-american de a gati puiul,scarpariello sau puiul gatit ” in stilul cizmarului”(fara avea un sens depreciativ ci,dimpotriva unul care exprima toata consideratia ) se bucura de acelasi sos cu unt si lamiie,aromatizat de asta data nu numai de usturoi ci si de rozmarin,alaturi de bucati mari de ardei rosu.se spune ca el a inceput a fi gatit de barbatii italieni,care ,lasindu-si in urma familiile,veneau la lucru in america si gateau pui,care era mai ieftin ,combinindu-l cu cirnaciori si arome mediteraneene,pentru un gust”ca acasa”.
reteta poate fi facuta cu carne de pui cu os(pentru un plus de savoare),se mai pot adauga cirnaciori ,ceapa,vin alb,ardei iute,si tot asa ,existind variante si variante…eu am apelat la una din cele mai simple variante,folosind urmatoarele ingrediente pentru 6 persoane:

6 pulpe de pui fara os si piele,
4-6 linguri de ulei de masline,extravirgin,
1 lingura cu rozmarin uscat,
6 catei de usturoi,striviti putin sub lama cutitului,
citeva linguri de faina ,pentru a da carnea prin ea,
sare,piper negru proaspat risnit ,dupa gust,
200 ml supa de pui,
2 linguri de unt,
2 linguri cu suc de lamiie,
2 gogosari rosii.
mai intii ,carnea se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hirtie,dupa care o asezonam cu sare si piper negru proaspat risnit,dupa gust.apoi o dam prin faina,avind grija sa scuturam surplusul de faina,dupa care o punem in tigaia in care am incins uleiul,rumenind-o bine pe o parte si pe cealalta,la foc iute ,pina prinde o crusta frumoasa,in jur de 10 minute,intorcind-o o singura data.in ultimul minut adaugam usturoiul si rozmarinul si asteptam ca primul sa capete o culoare aurie.scoatem carnea si o pastram la cald,intr-un vas,lasam pe loc rozmarinul si usturoiul.adaugam peste ele supa de pui,marim intensitatea focului si asteptam sa scada la jumatate cantitatea de supa.e momentul sa adaugam sucul de lamiie si untul ,cind acestea se contopesc si sosul e format,repunem carnea,adaugam si gogosarul taiat in bucati mari si mai fierbem cca 5 minute,timp in care trebuie sa avem grija ca toata carnea sa intre in contact cu sosul intorcind-o.servim cald,cu tot cu sos,cu ce dorim,paste,orez ,mamaliga,lipie ,bagheta …mmm,cita savoare!
enjoy!

10 thoughts on “CHICKEN SCARPARIELLO

  1. Pegasuslegend

    I adore your version! no onions, I am so allergic, I try and still comment on those posts, but this is so refreshing see those garlic cloves, bookmarking this is for me!~! merry christmas to you and yours!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *