TON CU IERBURI LA VITA COOK SI SALATA DE QUINOA (TUNA AND HERBS WITH QUINOA SALAD)

aseara am experimentat si gatitul pestelui la cuptorul cu curenti de convectie si lampi cu halogeni de la SINGER,VITA COOK,cu care am mai gatit si aici
am incropit repede o cina cit se poate de dietetica si placuta,din citeva medalioane de ton si o salata de quinoa si naut.
mai intii am minjit cu pensula,pe o parte, medalioanele de ton, cu un amestec de 3 linguri ulei de masline,1 lingurita sare ,1/2 lingurita piper negru macinat,1 lingurita rozmarin,1 lingurita patrunjel,1 lingurita cimbru,toate uscate,mojarate putin si le-am tinut la frigider 1/2 de ora,apoi le-am plasat pe raftul mic de gatit al cuptorului,

apoi le-am programat la 150 grade,15 minute.
le-am combinat cu o salata ,obtinuta din:
– 200grame de quinoa, inmuiata 5 minute in apa fierbinte,apoi clatita si pusa la fiert in 300 ml apa cu putina sare,timp de 15 minute,la foc mic si sub capac,dupa ce incepe fierberea.
dupa scurgerea timpului mai lasam 10-15 minute sub capac,apoi ,cu furculita ,o aeram putin.
-200 grame naut din conserva,scurs bine,
-1 gogosar,taiat cuburi,
-1ceapa rosie mica,tocata marunt,
-1 -2 rosii,taiate tot cuburi mici,
-1 manunchi mic de patrunjel verde,tocat,
-zeama unei limete,2 linguri de ulei de masline ,sare ,piper negru-toate acestea pt. dressing.
amestecam ingredientele si le asezonam cu dressing-ul si asa obtinem salata necesara servirii pestelui.
ceea ce m-a bucurat extrem cind am gatit la acest cuptor este ca am redus la minimum mirosul de peste emanat in bucatarie ,se stie ca persista si greu scapi de el!pur si simplu in timpul gatitului nu se simte,doar scoaterea capacului pentru a lua pestele va va atrage atentia asupra miesmelor…si hota va va scapa repede de ele!

enjoy!

18 thoughts on “TON CU IERBURI LA VITA COOK SI SALATA DE QUINOA (TUNA AND HERBS WITH QUINOA SALAD)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *