SOMON CU SALATA DE ALGE MARINE(SALMON &SEAWEED SALAD)



nu pot sa afirm ca sunt fan alge marine nici eu si nici hus.oricum ,in timp ne-a mai disparut din aversiunea fata de ele.in mod rational,sunt deschisa tuturor alimentelor dar in ceea ce priveste algele eram retinuta,asta pina cind am hotarit sa iau taurul de coarne si sa le gatesc.scaderea sau abolirea aversiunii ,a depins in totalitate de asezonarea lor in cazul nostru,asa ca am avut surpriza sa-l aud pe hus zilele trecute spunindu-mi ca si-ar dori sa repetam experienta cu salata de alge.asa ca iata-ne in fata prinzului de fata.
ingrediente pentru 2 persoane:
-1 fileu mic de somon pentru fiecare,asezonat cu sare si piper,tinut la frigider macar 0,5 ore ,apoi copt la tigaia-grill ,pe o parte si cealalta,4 minute ,respectiv 3 minute,in functie de grosimea fileului,
-100 grame orez,fiert in apa cu sare,conform indicatiilor de pe pachet(al meu s-a cam lipit,desi am respectat indicatiile,dar intre timp am achizitionat o oala speciala de fiert orezul,ii multumesc lui CRAZY MOTHER COOKER pentru pont, se face un orez deosebit de bun in ea!) si apoi afinat usor cu furculita ,
-30 grame de alge marine deshidradate pe care le preparam inainte cu vreo 2 -3ore inainte de masa,pentru a se asezona la frigider foarte bine.
mai intii le spalam foarte bine si le lasam 20 minute la hidratat,dupa care le clatim bine iar,le scurgem si le amestecam cu un sos format din:
-1 lingura de ulei,
-1 lingura de otet alb,
-3 linguri sos de soia,
-3-4 catei de usturoi pisati,
-1 lingurita zahar brun,
-1 lingurita ghimbir prospat ras(optional),
-sare,piper dupa gust.
in momentul servirii scotem salata din frigider,o asezam in forma de cerc pe farfurie,o decoram cu seminte de susan,ceapa verde si ardei iute,in mijlocul ei asezam orezul si pe el somonul ,servim totul impreuna cu sferturi de lime,sper sa va faca placere daca incercati reteta!enjoy!

26 thoughts on “SOMON CU SALATA DE ALGE MARINE(SALMON &SEAWEED SALAD)

  1. Lyndsey

    We love salmon at our house, I would have to see if my husband would be willing to try the seaweed salad. It looks wonderful and tasty.

    Reply
  2. Adelina

    mi-aduc aminte cind algele marine se vindeau in cutii de tinichea in magazinele sovietice….saratele un pic, dar gustoase- si combinatia cu somon e atit de reusita! Imi plac contrastele din farfuria ta, sa stii!

    Reply
  3. Zazuza

    cat de frumos arata! iar algele alea mi-au facut pofta: am mancat odata la un restaurant chinezesc si au fost tare bune. arata ele cam ciudat pentru ochiul nostru, da’s tare bune :))

    Reply
  4. pansy

    nu-s ce sa zic de alge.mi-am cumparat tot ce trebuie pentru sushi,dar cum vreau sa-l fac cu peste asa cum e sushi adevarat,nu indraznesc din cauza pestetul crud care trebuie sa fie foarte proaspat.adica vroiam sa spun ca am alge pentru sushi.astea ale tale or fi diferite ?ca orezul sa nu se lipesca trebuie sa-l speli pana ramane apa curata,nu albicioasa.pui la fiert o cana de apa una de orez si atunci ramane bob cu bob si fara rice cooker.

    Reply
  5. VertAnge

    Incredibil! Ieri seara am iesit in oras si sotul meu a comandat un fel de mancare care seamana izbitor de tare cu ce vad la tine in farfurie…doar ca pestele era taiat in bucatele mai mici 🙂

    Reply
  6. Anonymous

    Bucatar amator
    Reteta arata excelent. Eu am gasit alge pe biomania.ro. Dar reteta aceasta ma tenteaza, asa ca in weekend am sa o incerc.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *