ONION BHAJJI(baked)
chiftelute de ceapa (aperitiv indian)
una din tentatiile care m-au bintuit in ultimul timp au fost aceste chiftelute din ceapa,care mi-au parut anoste si intrigante de-a dreptul.le-am vazut prima data la crazy mother cooker acum ceva timp , iar chef chilly mi-a improspatat memoria lor.intre timp mai testasem unele retete indiene,bucurindu-ma de plenitudinea pluriaromatica a produsului finit si mi-am zis ca e cazul sa vad cum sta treaba cu “intrigantele”.imi venise ideea coacerii lor in cuptor pentru a evita prajirea(cu care nu prea sunt compatibile unele din organele mele de prelucrare a nutrientilor!) de cind o vizitasem pe chef chilly,acum trebuia sa adaptez reteta pentru aceasta varianta .
a fost simplu, iar chiftelutele au prins si putina ordine in forma cu aceasta ocazie.
apoi dam la cuptor,eu l-am folosit pe cel primit de la singer,VITA COOK.
l-am programat 20 minute la 175 de grade,pe la 15 l-am inchis,chiftelutele erau deja rumene.avantajul vasului transparent,te tine la curent cu stadiul de gatire si poti ajusta timpul sau temperatura dupa necesitate.becul cuptorului de la aragaz e de multa vreme ars…
am asteptat sa se racoreasca si le-am gustat insotite de niste bucatele din “turtele bunicii”,facute de mine cu o zi inainte ,am ramas pur si simplu uimita de aparitia unor consistente si arome ce numai cu gindul la banala ceapa nu te-ar putea duce,l-am servit si pe hus (era plecat cind eu le-am comis),a pus clasica intrebare “le-ai fotografiat?” si le-a laudat.desi ce privire derutat-neincrezatoare avea cind i-am prezentat componentele ” operei mele culinare” cu citeva clipe mai devreme!
se mai pot servi insotite de salate,felii de lamiie,mango chutney ,iaurt cu condimente indiene.
si un anunt de la mos craciun al bucatariilor:
daca va doriti cuptorul vita cook,un mixer sau un cintar de la singer romania,va puteti incerca norocul,lasind un simplu comentariu la obiect si o adresa de e-mail pe blogul lui radu popovici,al bucatarului maniac sau pe site-ul e-bucataria!multa bafta!
enjoy!
s-au facut cum trebuie la interior? ca mi se par destul de corpolente đ btw, eu unul dupa ce le scot de la prajit le las vreu 3-4 min sa se mai scurga uleiul din ele si sa se raceasca usor, si apoi le turtesc ca pe niste disculete cu un servetel impachetat in vreo 8 pliuri, asta ca sa arate cat mai autentic đ
@florin,da,s-au facut,corpolenta cred ca e data si de cantitate,o lingura mare de compozitie pt. o chifteluta.cit despre autenticitate,la urmatoarele runde,asta-i prima tentativa,trebuie sa ma documentez mai asiduu!:)
wow…delicious and healthy onion bhajji…its my all time favorite…
never tasted baked version…great…thanks for sharing
I suppose if there was ever a time I could have eaten anything with onion in it this may be the thing to try! ( so allergic!) but these do look awesome!
Baked onion baji looks delicious and healthy. I love to bake them.
Delicious! Wonderful flavors. I would love to try these.
Aha, vad ca deja te pegatesti…inmniresmate chiftelute…si euuu…ma pregatesc đ
Onion bhaji is my all time favorite and your baked version sounds super delicious n guilt free..awesome!
US Masala
These are amazingly delightful, and I must try them!
Your baked bhajji looks gorgeous and healthy, love to have them….
This is such a healthy alternative to the deep fried bhajjis. Well done!
I love onion Bhaji but usually fry them. This bake version sounds healthy and delicious đ
that sounds a nice option for me without OIL. and being healthy as well
Am gustat si eu facute de niste prieteni indieni…nu stiu ce au pus in compozitie, dar mi-au dat lacrimile.Nu am reusit sa-mi dau seama de gustul propriul zis…am ramas cu impresia ca e o chestie care arde , in timp ce alergam disperata dupa o felie de paine sa mai taie din iuteala đ
Foarte interesant si trebuie sa remarc faptul ca ai avut curaj! Eu am vazut reteta, dar prajita, deci nu am dat prea multi bani pe ea. Nu m-am gandit ca ar putea fi facute la cuptor! Bine, cred si acum ca la un cuptor traditional pe gaz nu cred ca ar iesi la fel de bune! De ce nu participi la concursul pe pe blogul lui LopFras? Subiectul? Ceapa! Deci reteta ar fi ceva deosebit acolo. In alta ordine de idei, felicitari!
very yummy
Barbara
o, doamne. m-ai omorat cu reteta asta. balosesc de o ora intreaga cu ochii la ecran! ceapaaaaa…..
Arata tare bine…
Happy Birthday dear Simona from your blog as well. Those onion cakes look wonderful.
mie imi place ideea acestor chiftele,problema e insa faina de naut!unde gasesti asta ?desi cred ca poate fi inlocuita,nu mai e acelasi lucru da’cred ca merge.
Ce apetisant arata… nici nu zici ca-s din ceapa. Super.
La multi ani Alison!
reteta e super si arata foarte bine!te pup
mai, arata tare bine iar cuptoarele astea… hm, ma cam intriga! Am vazut concursul in desfasurare, dar cum eu n-am castigat in viata-mi in urma tragerii la sorti…nu stiu! Laura Laurentiu
La multi, multi ani fericiti si plini de impliniri.
suze ca n-am sunat, dar nu eram eu, daca nu uitam telefonul acasa.
Pupam cu drag de ziua ei mami de Iepu.
@pansy: faina de naut gasesti la Plafar sau online la mirodenii.ro đ
Simona, these onion snacks look so yummy and healthy!
The new X’mas calender header looks so festive!
complimenti! deve essere squisiti!!ciao!
Trebuie incercate la cat de bine arata! Baietii mei sunt lesinati dupa mancarea indiana.
Pupici mici pt Eroul caratist si mama din dotare đ