UN PRINZ GATIT CU VITA COOK de la SINGER(A LUNCH WITH VITA COOK FROM SINGER)


saptamina aceasta am primit un telefon de la singer romania,prin care eram anuntata ca voi primi de la ei spre testare un cuptor de uz casnic, VITA COOK, ce functioneaza cu lampi cu halogeni(va amintiti voi,grupa a VII-a a sistemului periodic al elementelor sau tabelul lui mendeleev:fluor,clor,brom ,iod,astatin) si curenti de convectie,am dat adresa unde locuiesc si a doua zi cuptorul deja ma astepta in depozitul unei firme de curierat,caci la momentul cheie eram la serviciu si nu l-am putut receptiona acasa.
ajunsa cu el acasa l-am desfacut cu nerabdare si am citit instructiunile pe diagonala si in graba,promitindu-mi sa-l pun la treaba cit mai degraba.astazi s-a concretizat dorinta mea ,pregatind prinzul ,format din pui la cuptor:

(un pui spalat si zvintat,in interiorul caruia am aruncat citiva catei de usturoi in coja,cu virful taiat,pe care l-am frecat cu putin unt,sare si l-am presarat cu diverse condimente si ierburi,l-am dat la cuptor 35 de minute ,175 grade celsius,apoi 10 minute pe cealalata parte.)

insotit de o salata de morcov si conopida ,facute la steamer,

(aparatul are o tigaita cu gauri pe post de steamer,asa ca am plasat legumele pe ea,am asezat-o pe raftul de gatit,dupa ce in bolul aparatului am pus apa de un deget,175 grade,20 minute,un dressing cu otet alb,ulei de masline,sare,piper.)
si un desert simplu,un chec cu cacao si nuca de cocos:

(un chec executat supersimplu:2 oua,1 cup faina,1/2 cup cacao,1 cup zahar,1/2 cup ulei vegetal,1 cup fulgi de cocos,1/2 cup sana,1/2 cup apa clocotita,un pinch de sare,esenta de vanilie,1 lingurita praf de copt,amestecate toate bine si date la cuptor la 175 grade,25 minute,in forma de bundtcake.)

acum sa va spun ce impresii mi-a facut aparatul.in primul rind ,este simplu:un bol de sticla cu capac, ultraincapator(a carei dimensiune se poate mari cu un inel metalic de extindere,ajungind la o capacitate de 12 litri!) ,plasat pe un postament stabil din plastic,in care introducem diverse ustensile,nu multe si intortocheate.avem 2 rafturi pentru gatit ,de inaltimi diferite,in functie de nevoile noastre,o tigaie simpla si una pentru steamer,un cleste de apucat mincarea fierbinte(foarte usor de folosit si util) ,citeva tepuse metalice pentru frigarui si un suport pentru capac.avind in vedere ca uneori trebuie scos capacul pentru a manevra mincarea din interior(de ex. ,eu am intors puiul,apucindu-l cu clestele,am sprijinit foarte usor capacul pe suport,evitind riscul de ma “frige” nitel,ceea ce reusesc cu brio la cuptorul aragazului!:))
mecanismul central a aparatului ,lampile cu halogen,sunt continute de capacul sau,capac ce are si butoanele de comanda ,rezumate la 2,unul selector de temperatura si unul de timp,functia de on/off fiind detinuta de minerul capacului.deci atita timp cit esti cu mina pe el e “off “,iar cind il lasi jos e pe “on”,incepe sa gateasca.tot timpul poti privi cum mincarea se gateste ,eu putind sa ma orientez foarte bine astfel la punctul terminus al checului,care era necunoscut…
ceea ce mi-a parut formidabil este ca nu am stropit nimic,la sfirsitul operatiunilor nu am avut de spalat multe vase,cele murdarite curatindu-se foarte usor.atentie la bolul de sticla,lui ii trebuie ceva mai multa grija la manevrare datorita volumului!
per primam,eu am fost foarte multumita de jucaria primita cadou,voi mai incerca multe mincaruri cu ea ,gateste repede si dietetic si este usor de folosit.in pachet se gaseste si o carte cu retete,un ghid orientativ pentru aventurile culinare ce vor urma!
mai multe detalii tehnice si o multime de alte retete infaptuite cu VITA COOK gasiti la RADU POPOVICI ,el e deja veteran la gatit cu acest cuptor!

enjoy!

24 thoughts on “UN PRINZ GATIT CU VITA COOK de la SINGER(A LUNCH WITH VITA COOK FROM SINGER)

  1. Pegasuslegend

    Wow what a meal, everything looks ready for me to devore! love that cake and the cauliflower is amazing in color with the carrots vibrant! great job!

    Reply
  2. Margot

    in primul rand, felicitarile mele pentru grupa a VII-a a tabelului periodic, esti eroina mea!! chimia, alaturi de fizica, a fost cel mai mare cosmar al vietii mele scolare 😀 😀 cu culorile am stat mai bine, de aceea apreciez la adevarata ei valoare compozitia minunata de pui la cuptor cu salata de morcovi si conopida (din care nu ar mai fi ramas nimic daca as fi fost eu acolo). iar cu checul

    Reply
  3. Mariana

    O bijuterie de bucatarie,iar ce ai facut tu acolo e "bestial"de fain si gustos!
    Sa va fie de bine,si odihna maxima dupa asa in prinz!

    Reply
  4. pansy

    draga mea alison sa stii ca eram interesata de acest mod de gatire care le-am vazut pe mai multe bloguri.eu sunt fan zepeter,dar aceste cratiti nu-ti dau crusta de cuptor.sigur ca poti sa le pui in cuptor,dar mai trebuie sa faci o operatie,care mie imi displace,sa desfaci noste chesti de plastic de la maner.drep e ca m-as fi asteptata ca astea sa fie din ebonita si sa reziste la cuptor.
    dar

    Reply
  5. Adelina

    Aren't you lucky? Wow- and I haven't even heard of such sophisticated tools!- anyways- the usual greetings and wows from me- a fabulous dish made so beautiful!- and now you get to keep the present- and all its chemical components! hope it lasts for a long long time for you!

    Reply
  6. My Little Space

    Ooo… what a delicious full course meal! Yummm….. And great to have a new toy at home! Guess, more baking coming up soon. ^_^ Enjoy & have fun!
    Chers, Kristy

    Reply
  7. Lory

    Simona ai pregatit numai bunatati la cuptorul cu halogen yammy.
    Eu am unul asemanator,functioneaza dupa acelasi principiu "Flavor wave Turbo Oven" si pot sa spun ca din luna mai de cand l-am primit am gatit la el aproape in fiecare zi.
    Se coc la el foarte bine vinetele si ardeii.O minunatie!!
    Sa-l stapanesti sanatoasa!!!imi inchipui ca perioada de testatre a trecut si

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *