SOS DE MERE(APPLE SAUCE)


totul a pornit de la johnny test si dorinta lui de a minca sos de mere,idee preluata imediat si de simon …toata saptamina mi-a cerut sos de mere,azi am reusit sa-i implinesc dorinta.si nu,sosul nu a acompaniat nici carne de curcan ,gisca , rata , porc ci doar a completat un mic dejun de toamna cu arome de scortisoara si gust dulce-acrisor.in fapt am facut un piure de mere pe care putem a-l folosi cu succes in combinatie cu carne sau cu care la fel de bine putem umple niste clatite,oricum este bun.asta nu inseamna ca si la simon a avut succesul asteptat,abia a gustat din el 3 lingurite,dar l-a ridicat in slavi si i-a “cintat ode”…
ingrediente pentru 2 portii :
500gr mere,
50 grame de zahar,
sucul de la jumatate de lamiie,
1 baton de scortisoara.
se curata merele de coaja si casutele semintelor si se taie in cuburi mici,peste ele adaugam zaharul si sucul de lamiie precum si batonul de scortisoara(eu l-am sfarimat nitel),omogenizam si punem la fiert in oala cu capac,dam la foc mic dupa ce incepe fierberea.tinem sub capac la fiert aproximativ 20 minute,lasam la racit,sfarimam cu furculita merele si facem piureul.nu uitati sa scoateti si bucatele de scortisoara !il servim cu ce ne face placere,dupa ce in prealabil l-am decorat cu batonase de scortisoara,scortisoara pudra,nuci gratinate,frunzulite verzi ,enjoy!

22 thoughts on “SOS DE MERE(APPLE SAUCE)

  1. Pegasuslegend

    Alison I adore fresh applesauce, its wonderful with pork and a great fat substitute! yours looks like I could eat it all before it made it to a side dish! wow~

    Reply
  2. Zazuza

    draga mea, important e ca micul maestru te indeamna la noi creatii culinare :)). apropo de asta, ai o prajitura dedicata pe blogul meu ;). te pup!

    Reply
  3. VertAnge

    Ce bine arata! Eu in felul acesta "reciclez" merele uitate prin frigider. Imi place foarte mult cu clatite, dar merge si simplu.

    Reply
  4. Nadji

    Je fais aussi mes compotes.
    Elles sont toujours meilleures.
    La tienne semble délicieuse.
    Bonne semaine et à bientôt.

    Reply
  5. Barbara

    Ciao!
    Ho appena scoperto il tuo blog che è bellissimo e ricco di ispirazioni.
    Da adesso ti seguo così non ti perdo di vista.
    Complimenti
    Barbara

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *