SMOCHINE SI SUNCA DE SERRANO(FIGS & SERRANO JAMON)
thanks god is friday!!!dupa o saptamina istovitoare,cu nopti pierdute ori acasa(unde am monitorizat copii ultrafebrili si tusitori) ,ori la slujba ,unde, daca tot veni vorba ,tot oameni monitorizez(desi uneori am mari probleme in a-i numi asa…),ma trezesc surprinsa in fata unui weekend liber(lucru destul de rar!),cu care nu stiu ce as putea face,deocamdata…ce stiu sigur e ca ar trebui sa facem o mica aprovizionare, e suficient sa deschid usa frigiderului ca sa-mi dau seama ca nimeni nu a calcat pe la piata sau supermarket saptamina asta,iar ultimile oale/cratite care au mai avut cite ceva in ele zac goale in chiuveta bucatariei,asteptind indurarea noastra…dar sa mai astepte,nu-mi place sa-mi incep weekend-ul cu spalari de vase.ca sa nu spun cit urasc lucrul acesta de cind ma stiu si ca il fac din pura “necesitate inteleasa”,ca multe altele,de altfel.
si mereu m-am gindit sa scriu macar o brosurica intitulata”libertatea de a spala vase” in care sa enumar,cu mici notite ,sirul “libertatilor” de care dispunem in general in societate si de a demonstra la cite libertati- corvoada suntem siliti sa participam de la o virsta frageda si pina la una mai coapta…
si cum va spuneam,frigiderul aproape gol…o gustare parca totusi am dori in aceasta seara…desfacem un pachet cu jamon ?oh,da,jamon e o alegere perfecta pentru a prinde forte sa facem cumparaturile de vineri,mai ales daca ii adaugam niste smochine(oh,figs are my truly love!),am vazut eu cindva pe good food o reteta ,am facut-o din amintiri…
se iau citeva smochine(egale cu numarul de felii de sunca din pachet),se taie in 2 si se coc citeva secunde pe gratarul incins ,le impachetam asa fierbinti in sunca de serrano(cite 1/2 de felie pentru fiecare 1/2 de smochina),le stropim cu otet balsamic si razuim si un pic de parmezan deasupra,plus citeva frunzulite de busuioc,gustarea e gata,daca nu conduceti masina,un strop de vin adauga un plus magnific(eu am gustat un deget de shiraz),va invit si pe voi,enjoy!
Yum! I love the grill marks on the figs. I've never tried grilling them. This looks like the perfect dish to start your weekend!
imi place mult de tot cum te tratezi 😀
Hmm, so refreshing and tasty 😉
Kisses.
very beautifully done and so impressive! wow!!!!! love it!~
This looks delicious! I would love to come over and have some with the Shiraz! Yum!
Ce bine arata! Si bine zici cu spalatul vaselor. Eu le spal ca nu suport sa le vad in chiuveta 🙂
I love figs and the combination with ham is amag=zing.
uite d-aia am cumparat noi o masina mica de spalat vase :)). altfel, era sa lesin aici! bun de tot ce ai facut tu pentru azi!
These grilled figs look tasty!
Interesant 😉
Pana una-alta, si noi te premiem cu un ciorchine de premii 😉
Liana&Janet
So simple and delicious!
Love the grilled mark on the figs..looks delicious!
US Masala
Bunaciune in toata legea.
Sanatate lui Iepu, si pupic de la noi pentru voi.
Cat despre vase de spalat, le urasc, unde mai pui ca am si un stil de-a murdari o suta si-o mie de boluri si farfurii, la o singura reteta.
Duminica faina sa aveti.
hello coming by to see the delicious food..
Super bine arata.. felicitari… Te pup
simple et délicieux bravo
bonne journée
this is a perfect snack or light diner,love it!!!
What a fantastic way to use figs…Everything here is wonderful 🙂
P.S. congratulations for the awards 🙂
Vai, ce bine arata!
Mai am cateva smochine si tocmai mi-ai dat o idee minunata de preparare. Multumesc!
In afara faptului ca arata superb tot ce am vazut aici (felicitari!), vroiam sa adaug doar ca mi-ai amintit de niste crostini italienesti cu smochine si prosciutto, o bunatate! 🙂