SALATA DE FASOLE VERDE SI RIDICHE(GREEN BEAN @RADISH SALAD)

(sau UN PRINZ ORIENTAL)



daca azi la masa de prinz am avut makluba trebuia sa fac si o salata,am recurs la aceasta de fata,foarte usor de facut si prilej cu care m-am mai delectat cu fasole verde proaspata de provenienta autohtona.probabil ultima,frigul se inteteste…
ingrediente pentru 2 persoane:
-cca 300gr fasole verde pastai,fiarta si scursa(eu am fiert-o cca 4 minute in apa cu sare),
-1 ceapa verde,taiata feliute,
-4-5 ridichi rosii,feliate,
-1/2 de ardei rosu,taiat fisii subtiri,
-1-2 linguri ulei de masline,
-sucul de la 1/2 de lamiie,
-citeva frunzulite de patrunjel pentru decor,
-2 linguri de susan rumenite putin in tigaie,fara ulei
-sare ,piper,sumac.
amestecam legumele componente si turnam peste ele dressing-ul format din amestecarea uleiului,sucului de lamiie,sarii si piperului.presaram deasupra sumac,susan prajit si decoram cu citeva frunzulite de patrunjel.
am avut un prinz de duminica plin de legume,avind in vedere ca in makluba

am avut pe linga carne si morcovi,rosii,ceapa,conopida,cartofi si vinata…
desertul a fost tot arabesc ,o prajitura extrem de rapida si buna,harisa,parfumata cu apa de flori de portocal:
am incercat ,prin decorul cu sumac si susan sa dau o tenta orientala si salatei,cred ca am si reusit,ce ziceti?enjoy!

27 comments on “SALATA DE FASOLE VERDE SI RIDICHE(GREEN BEAN @RADISH SALAD)”

  1. Simona,

    Nu m-as fi gandit niciodata sa combin fasolea pastai cu ridichi.
    Mi se pare interesanta ideea.
    Am sa testez si eu,mai ales ca-mi
    plac surprizele.
    Aspectul e de-a dreptul incitat .

  2. Hei! Miss, sacré meniu! cata culoare in salata, minunata savoare in maklouba….si cata dulceata in harissa cu miere, o ador! pupicei

  3. toate salatele tale sunt atat de inspirate! arata super!! prajiturica e noua pentru mine, harisa o stiam doar pasta, nu si prajitura, o s-o incerc.

    am facut praji cu smochine, n-a vazut sfarsitul zilei! a placut tuturor, chiar si sotului care nu-i cu smochinele proaspete. din ce mi-au ramas, am facut un gem cu pere, vanilie si scortisoara. daca n-am avut jamon serrano… da presimt ca gemul o sa mearga bine peste niste brie data viitoare. nu stiu cand exact, e fff scump serrano aici. prosciutto e unpicut mai rezonabil, si e bun si ala. ma gandesc deja la o curmala umpluta cu blue cheese + gem de smochine, infasurate in sunca.

  4. Salata, la care esti o specialista, este superba, prin nota orientala mai ales. Am trecut-o la caietul cu reteta. Cat despre praji, e prima data cand am dat rateu cu una, aceasta. Trebuie sa mai incerc, pentru ca la tine arata intr-un mare fel. Un weekend minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Translate »