SALATA CALDA CU DOVLEAC SI FENICUL(WARM SALAD WITH PUMPKIN AND FENNEL)
o alta salata,de data aceasta calda,inspirata de “domnul dovleac”,preferatul temperaturilor de afara.am servit-o ca si fel de sine statator,la o cina,alaturi de citeva guri de vin rosu,a fost consistenta ,o textura crocanta,culoare si un mix de arome foarte placut.
ingrediente pentru 3 persoane:
300 gr dovleac ,feliat ,cca 1cm cel mult grosimea feliei,
1 bulb de fenicul,mai mare,taiat felii,pe lung,nu mai groase de 0,5 cm,
1 ceapa rosie,taiata in felii,
1 ardei capia mare,curatat de cotor si seminte,
1 buchet mic de patrunjel,
cca 100 grame bulghur prefiert,pus la inmuiat in 100 ml apa clocotita si acoperit,pentru 10 minute,
sare ,piper,
2 linguri ulei de masline,
sucul de la o 1/2 lamiie.
legumele se fac pe rind la tigaia grill,pe aragaz,pe masura ce se coc le depozitam intr-o oala cu capac,sa se mentina calde .facem dressing-ul,amestecind energic sarea ,piperul uleiul de masline si sucul de lamiie,il turnam deasupra legumelelor ,amestecam si bulghurul ,decoram cu patrunjelul tocat si servim.putem veni in completare cu niste bucatele de feta daca vrem si mai multa consistenta.
daca o lasati asa ,simpla,mai puteti cocheta cu alte arome,inlocuind lamiia cu portocala,merge de minune si in aceasta varianta!
enjoy!
cu aceasta reteta particip la provocarea mihaelei pentru luna octombrie,anuntata aici.
"domnul dovleac" mi-a facut cu ochiul la mega image, ceva mai devreme, dar cum la mine duminica (ha!) este zi de munca, l-am reportat. asa ca ma bucur tare mult ca l-am reintalnit pe "domnul dovleac" aici, la tine, si intr-o varianta atat de apetisanta, in plus! cu dragostea pentru vin rosu la cina (si nu numai) am ramas de pe vremea perioadei mele franceze (oh, s-au scurs
your salads amaze me the picture the ingredients are always so wonderful!
A perfect salad for Autumn…Gorgeous! I love the colors and flavors 🙂
Alison, ce minunatie de salata! Ce coincidenta: am bostan, am fenicul, ceapa rosie si alte cele. Deci? Se va testa de urgenta. O saptamana minunata!
buna si rece, cred…
I love warm salads like this. it is so pretty with all the wonderful colors. It looks so good I can almost smell it's wonderful aroma!
This is such a wonderful colorful autumn salad.
foarte faina salata in culorile ei de toamna,O saptamina faina si o toamna frumoasa.
very nice salad…love the colour.
so colorful and appetizing! Those are two of my favorite veggies. A very flavorful combo.
Cheers,
Rosa
Have never tried this salad before but sounds wonderful.
Alison, ce minunatie! ma surprinzi de fiecare data cu bunatatile tale!
Si dovleacul si feniculul imi plac, dar nu le-am mancat impreuna. Deci… trebuie sa o incerc. Pup.
This is incredibly creative!!!
Ce culori superbe.Eu din pacate nu-s fan dovleac, dar de la tine as gusta putin.
Pupam cu drag familia Iepu.
I love the color of your salads. Beautiful and rich in flavors.
multumesc tuturor de vizita !
@margot,fenicul gasesti aproape mereu la kaufland!
delicious colourful salad
n-am gatit niciodata dovleac decat copt sau fiert sau un placinta.miciodat in vreo mancare.frumos colorata salata ta ! din curiozitate am s-o incerc si eu.
What a wonderful salad! Perfect for fall season.
wow…yummy and beautiful salad…
This is perfect for tailgating, thanks for linking it to Tailgating Time!
Very colourful… I like it
Mmm, ce bine arata! 🙂
hy,
first time here…awesome space you have with new interesting recipes…love to follow u…
do drop in at my space sometime…
Tasty Appetite
the Salad Diva does not cease to amaze me! a feast for the eyes, Simona,( am sure for the tummy as well) You are and artist!
wow!!!Amazing.It looks mouth watering and i am sure it is delicious!!!!
Beautiful salad! Great colors and flavor composition. I am just dreaming about this now.
I am always excited to see a salad post from you and I have never been disappointed 🙂
US Masala
What a delicious looking and sounding salad. I love the warm Autumn colors, it's making my mouth water.
This dish delicious, so beautiful and just amazing! Thanks for linking it up to Tailgating Time this week. Hope to you you again this Sunday! 🙂
Arata absolut minunat.Doua legume care imi plac,insa nu le-am combinat niciodata.Chiar o sa incerc! Multumesc pentru retetele minunate!
Nu m-am putut abtine sa nu comentez..Ioi ce bine arata…Nu am mancat nicodata fenicul gatit astfel.Trebuie neaparat sa incerc… Retete tale sunt bestiale…
3 cuvinte: I LOVE AUTUMN
I LOVE IT
IT'S AMAZING