SALATA CALDA CU DOVLEAC SI FENICUL(WARM SALAD WITH PUMPKIN AND FENNEL)

o alta salata,de data aceasta calda,inspirata de “domnul dovleac”,preferatul temperaturilor de afara.am servit-o ca si fel de sine statator,la o cina,alaturi de citeva guri de vin rosu,a fost consistenta ,o textura crocanta,culoare si un mix de arome foarte placut.
ingrediente pentru 3 persoane:
300 gr dovleac ,feliat ,cca 1cm cel mult grosimea feliei,
1 bulb de fenicul,mai mare,taiat felii,pe lung,nu mai groase de 0,5 cm,
1 ceapa rosie,taiata in felii,
1 ardei capia mare,curatat de cotor si seminte,
1 buchet mic de patrunjel,
cca 100 grame bulghur prefiert,pus la inmuiat in 100 ml apa clocotita si acoperit,pentru 10 minute,
sare ,piper,
2 linguri ulei de masline,
sucul de la o 1/2 lamiie.

legumele se fac pe rind la tigaia grill,pe aragaz,pe masura ce se coc le depozitam intr-o oala cu capac,sa se mentina calde .facem dressing-ul,amestecind energic sarea ,piperul uleiul de masline si sucul de lamiie,il turnam deasupra legumelelor ,amestecam si bulghurul ,decoram cu patrunjelul tocat si servim.putem veni in completare cu niste bucatele de feta daca vrem si mai multa consistenta.
daca o lasati asa ,simpla,mai puteti cocheta cu alte arome,inlocuind lamiia cu portocala,merge de minune si in aceasta varianta!

enjoy!
cu aceasta reteta particip la provocarea mihaelei pentru luna octombrie,anuntata aici.

34 thoughts on “SALATA CALDA CU DOVLEAC SI FENICUL(WARM SALAD WITH PUMPKIN AND FENNEL)

  1. Margot

    "domnul dovleac" mi-a facut cu ochiul la mega image, ceva mai devreme, dar cum la mine duminica (ha!) este zi de munca, l-am reportat. asa ca ma bucur tare mult ca l-am reintalnit pe "domnul dovleac" aici, la tine, si intr-o varianta atat de apetisanta, in plus! cu dragostea pentru vin rosu la cina (si nu numai) am ramas de pe vremea perioadei mele franceze (oh, s-au scurs

    Reply
  2. Elena Toma

    Alison, ce minunatie de salata! Ce coincidenta: am bostan, am fenicul, ceapa rosie si alte cele. Deci? Se va testa de urgenta. O saptamana minunata!

    Reply
  3. Lyndsey

    I love warm salads like this. it is so pretty with all the wonderful colors. It looks so good I can almost smell it's wonderful aroma!

    Reply
  4. pansy

    n-am gatit niciodata dovleac decat copt sau fiert sau un placinta.miciodat in vreo mancare.frumos colorata salata ta ! din curiozitate am s-o incerc si eu.

    Reply
  5. Adelina

    the Salad Diva does not cease to amaze me! a feast for the eyes, Simona,( am sure for the tummy as well) You are and artist!

    Reply
  6. Martha (MM)

    This dish delicious, so beautiful and just amazing! Thanks for linking it up to Tailgating Time this week. Hope to you you again this Sunday! 🙂

    Reply
  7. Alex

    Nu m-am putut abtine sa nu comentez..Ioi ce bine arata…Nu am mancat nicodata fenicul gatit astfel.Trebuie neaparat sa incerc… Retete tale sunt bestiale…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *