PUMPKIN TIME!PIURE DE DOVLEAC( PUMPKIN PUREE)

daca e toamna ,avem neaparat si dovleac in tolba cu postari,nu poate sa lipseasca tocmai el,umflatul,durul,coloratul si ultra- betacaroten-atul,plin de principii alimentare bune ,fibre,sarac in calorii si multe altele.mai ales ca avem si o provocare,lansata aici,de mihaela,la care ii asteptam pe cit mai multi dintre voi,adunam retete cu dovleac !
incepem usurel,cu un piure mixt,de dovleac si cartof,o excelenta garnitura pentru o friptura de pasare,dar la fel poate fi servit si simplu,linga ceva muraturi sau o salata de legume,daca nu consumam carne.sau cu niste falafel,imi veni acum ideea,trebuie incercata combinatia!
ingrediente pt. cca 3 portii:
-300 gr cartofi,curatati,taiati cuburi,
-300gr dovleac,curatat de coaja si seminte,taiat cuburi,
-cca 50 grame unt,
-2-3 linguri lapte cald,
-sare,piper,
-2-3 catei de usturoi(optional),
-frunzulite de patrunjel pentru decor.
executie simpla,rapida:cuburile de cartof si dovleac se fierb in apa cu sare,pina se inmoaie,apoi se paseaza bine si se amesteca bine cu laptele,untul ,usturoiul trecut prin presa de usturoi,piperul .se serveste fierbinte,decorat cu patrunjel verde.
enjoy!

33 thoughts on “PUMPKIN TIME!PIURE DE DOVLEAC( PUMPKIN PUREE)

  1. Just me

    buna ideea:) trebuie sa caut si eu ceva retete cu dovleac …e plin in magazin de ei..:))mie imi plac copti..cei pe care ii aduceam de la bunica din gradina si asteptam sa-i "piste" frigul….hmmmm…amintiri:)

    Reply
  2. Adelina

    hmmmm- dovleac (bostan) cu unt si lapte- o priveliste nemaipomenita in fiece toamna- mai mult ca desert- dar sunt sigura ca e super-delicios cu usturoi si alte condimente! Frumoasa prezentare!

    Reply
  3. Zoe

    Hi Alison, Thanks for following my blog. Loves your nice and simple home cooked food. Hope to hear from you in the future 😀

    Reply
  4. Boabe de Cafea

    Arata minunat!
    Eu m-am gandit sa fac o supa crema de dovleac. Deja placinta am facut si isi asteapta cuminte randul pentru a fi publicata.
    Iti doresc o zi frumoasa si insorita!

    Reply
  5. Mimosa Café

    hi alison, i love your recipes though i cannot understand them completely 🙂 i can sense that they are delicious and nutirituos and very healthy in deed. all the best.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *