CHICKEN PICCATA

desemnind un mod italiano -american de a gati carnea (de obicei,de vitel sau chiar de peste) prin sotare si apoi fierbere intr-un sos cu unt,lamiie,condimente,”piccata”a “prins” pe continentul american in combinatie cu pieptul de pui.eu am luat la cunostinta de reteta prima oara pe site-ul monicai, retete in imagini,unde mara ,o romanca stabilita in new york , ne-a incitat cu niste poze “delicioase”.de atunci,am tot citit diverse retete si am gasit exact ceea ce place tuturor din casa,chicken piccata fiind un fel usor de gatit,placut,rapid ,potrivit perfect acestor zile ,cind ,simtindu-ma cumplit de rau in urma unei raceli,m-am vazut totusi nevoita sa gatesc,in ciuda faptului ca pozitia ortostatica imi crea ceva dificultati…si asa am facut si citeva poze ,sa pot sa va impartasesc si voua reteta,poate va scoate cindva din impas!
ingrediente:
1 piept de pui,facut fileuri(eu fac de obicei 6 dintr-un piept mare),
3 linguri ulei de masline,
1 lingura cu unt,
2 linguri de capere,scoase din saramura ,tinute citeva minute in apa calduta si clatite,
citeva linguri de faina,
2-3 catei de usturoi,feliati fin,
cca 100 ml supa de legume,
sucul de la 1/2 de lime(sau lamiie),sare,piper.
fileurile de pui se sterg cu prosoape absorbante,se asezoneaza cu sare si piper,apoi se dau prin faina,scuturind surplusul si se pun la foc mediu,in uleiul incins,pina cind se fac aurii la culoare,atit pe o parte cit si pe cealalta.asta dureaza in medie cca 3-4 minute pe o parte,iar pe cealalta cca 2-3 minute.dupa etapa aceasta le scoatem pe servete absorbante,acoperite ,sa se mentina calde si incepem prepararea sosului,care consta in turnarea supei fierbinti intr-o alta tigaie,adaugam caperele ,usturoiul , sucul de lamiie,lingura de unt,apoi fileurile din piept de pui si le lasam acolo,la foc mediu,pina cind sosul scade la 1/2,cca 6-7 minute .
stiu ,o sa ma intrebati daca nu putem renunta la unt.da ,se poate,dar savoarea acestei retete sta in lingura aceasta de unt ,merita sacrificiul. daca aveti timp puteti chiar sa preparati niste unt clarificat-ghee,mult mai sanatos si destul de usor de obtinut.
puiul preparat astfel il putem servi cu niscaiva amidonuri: cartofi,paste,orez,mamaliga.eu,moldoveanca fiind,nu ma dezmint:cel mai mult imi place cu mamaliga…si celor din casa,aidoma.

despre capere si alte condimente puteti gasi informatii aici,la radu popovici .
si daca tot ajungeti la el,puteti rasfoi primele carti culinare in format digital

lansate in romania:bucatarie chinezeasca,indiana,retete pentru copii , salate si daca va tenteaza le puteti si achizitiona!

enjoy!

22 thoughts on “CHICKEN PICCATA

  1. Mariana

    Reteta pe care o stiu si am invatat-o de la mami(dar fara capere)deci reteta e de o suta de ani…si probabil mami de la buni si iaca asa!
    Portia expusa e incredibi de tentanta(dar fara capere,hi,hi)
    Week-end placut draga mea!

    Reply
  2. Lyndsey

    Your chicken piccata looks lovely! It is a favorite dish at our house, and I like how quick and easy it is for a week night meal.

    Reply
  3. Adelina

    carnitsa cu maliga- imi aduce aminte de casa si de serile reci de toamna cind stam zgribuliti in bucatarie si intingeam in friptura- frumos, frumos-:)

    Reply
  4. Margot

    Foarte frumos arata portia prezentata de tine! Banuiesc ca nu a mai ramas nimic din ea pana sa ajung si eu aici 😀 Mie imi plac foarte mult caperele, le-am descoperit, la fel ca si stilul italian de gatit, cand am cumparat cartea "Cu Jamie in Italia", din care am si pregatit o multime de specialitati. De atunci am devenit fana a caperelor si a file-urilor de ansoa. Oricum, combinatia cu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *