FARFALLE CU VINETE (FARFALLE &AUBERGINES)


de multe ori am nevoie sa-mi confirm mie insami ca lucrurile care-mi cuprind existenta zilnica sunt simple.ca uneori eu,iar alteori cei din jur le dau aura de complicat si de intortocheat.ambalajul unor intimplari ale vietii de cind lumea si pamintul a devenit extrem de sofisticat…daca uneori asta ne face placere,facind parte din evolutia umana spre bun gust, rafinament si diversitate,alteori ne sufoca cu tumultul de amanunte care nu au o finalitate vizibil marcanta. si nu ne salveaza nici de monoton si nici de mediocru …

nevoia asta de simplu ma apuca si in bucatarie,de multe ori.unde uneori vreau sa combin doar citeva arome si texturi si sa am senzatia ca reeditez un fel ancestral,ca gestul meu a mai fost repetat de milioane si milioane de ori in milioane de bucatarii ale lumii,de milioane de femei si barbati…nu stiu de ce ,dar imi face bine asta.efectul terapeutic e instant ,uit ca locuiesc intr-un oras,ca deasupra turnului in care stau trec avioanele de la si spre aeroportul local,ca prin fata lui trec autobuze ,tramvaie si masini…uit ca traiesc intr-o tara in care o atmosfera din ce in ce mai terna ma inconjoara:oameni tristi,teposi,cu igiena precara,ciini vagabonzi ,excremente ,gunoaie…
asta este si povestea acestor fluturasi cu vinete,simpli,invaluiti in putin ulei de masline si o aroma unica,cea a coriandrului…

ingrediente:
1 vinata,taiata cuburi mici,
200grame farfalle,fierte conform instructiunilor de pe pachet si scurse,
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita de boabe de coriandru zdrobite ,
patrunjel verde tocat,
sare ,piper.

intr-o tigaie incingem uleiul si prajim vinetele la foc iute,cca 5 minute,din cind in cind amestecind in ele,dupa care asezonam cu coriandru,sare ,piper,acoperim cu un capac si le tinem asa ,la foc mic inca vreo 10 minute,daca e nevoie mai adaugam cite putina apa fierbinte.dupa care amestecam cubuletele de vinete cu fluturasii,decoram cu patrunjelul tocat si servim cald,enjoy!

25 comments on “FARFALLE CU VINETE (FARFALLE &AUBERGINES)”

  1. Le cose semplici sono le migliori… Prendi questo piatto, ad esempio: pasta, melanzane, un filo di olio buono e un'idea di prezzemolo per profumare: cosa c'è di più genuino, gustoso e piacevole alla vista? Brava! Viva la semplicità 🙂

  2. imi plac mult povestile tale. inteleg exact ce zici – si eu am pornirile astea periodic, si cateva mancaruri simple la care ajung inevitabil. fasole verde – calesc o ceapa, inabus fasolea, adaug ceva bulion, putin mujdei si gata, exact ca mama, si ca bunica. in fiecare august astept ca pe ace rosiile din gradina. nimic mai bun ca o panzanella, nimic 🙂

  3. Mie mia placut foarte mult tot comentariul care l-ai scris…ce dreptate ai! De multe ori este cel mai si simplu chiar foarte bun. Aha avioane…Un verisor care traieste in Iasi(nu-l cunosc personal) a devenit ieri papa, poate cunosti familia Otto? Mai sti poate ne vedem cindva, n-am mai fost in Moldova de acum minim30 de ani…Un inceput de saptamina minunat!Cami

  4. When the ingredients are good, you don't need to add complex flavours to make a delicious meal. Can imagine how wonderful this is.

  5. O adevarata incantare… totul 🙂 Am captat deja cateva unde de energie pozitiva care ma vor face sa visez frumos 🙂 Multumesc! O noapte linistita iti doresc!

  6. este o reteta foarte simpla realizata cu ingrediente accesibile si care mi se pare delicioasa.felicitari draga mea.te pup cu drag

  7. Foarte bun si asa , dar acesta este varianta light :).Eu dupa ce amestec farfallele(fluturasi) cu vinetele adaug 2 mozarelle taiate cubulete si le tin toate pe foc pana se topeste un pic mozzarella ;).E super bun dar nu pentru cine tine dieta ;).Pofta buna

  8. beautiful as you – simple living and good cooking will always win over hearts and stomachs… basic country or peasant style cooking makes for one warm tummy…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Translate »