CARPACCIO DE SOMON(SALMON CARPACCIO)
am facut in premiera acest carpaccio in momentul cind am dat peste el din intimplare la un supermarket,ma refer bineinteles la somonul gata feliat, subtire,frumos aranjat intr-o tavita…pretul tavitei ,atractiv peste masura,undeva sub 7 lei.cantitatea,mica ce-i drept(nu cred sa fi avut mai mult de 75-90grame)este suficienta pt. mai multe persoane,avind in vedere ca este un aperitiv.dar este unul absolut delicios,nu necesita multe ingrediente si nici mult timp,in cel mult 5 minute este gata,nu exagerez cu nimic facind aceasta afirmatie.musafirii vostri sigur vor fi impresionati de debutul tratatiei cind il vor degusta si stiti voi ce mult conteaza prima impresie!nu am urmat o reteta anume,citisem foarte multe,lamiia ,uleiul de masline si mararul mi-au parut esentiale pentru a obtine un gust placut,dar am zis ca si mustarul cu mierea si caperele vor contribui cu sirg la constituirea unuia si mai si!
ingrediente:
cca 75-90 grame somon feliat pt. carpaccio(daca nu,il putem felia chiar noi subtire,cu un cutit bun ,dintr-o bucata de somon supus congelarii 1-2 ore,ca sa ne faca felierea cit mai usoara),
1 lime(lamiie mica verde),adica sucul ei,
2 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita de mustar de Dijon,
1/2 lingurita de miere,
1 buchetel mic de marar,
1 lingura de capere,clatite bine in prealabil de saramura in care stau,
sare,piper proaspat risnit.
fiindca feliile erau frumos aranjate in tavita,le-am extras cu atentie si le-am plasat pe un platou uns cu putin ulei,dupa care am preparat marinada,prin amestecarea energica a uleiului si mustarului cu mierea, sucul de lime,sarea,piperul,mararului tocat .la sfirsit adaugam si caperele,dupa care repartizam uniform marinada peste feliile de somon si dam la rece pentru macar 2 ore.servim ca aperitiv,simplu sau cu putina piine prajita,precum si putin vin ,nu de alta dar favorizeaza absorbtia acizilor grasi omega 3 din somon ,atit de benefici sistemului nostru circulator!eu am servit cu un chardonnay,dar putem intreba specialistii wine and knives , alibus sau vinuri povestite ce se potriveste cel mai bine,ei detin multe informatii despre vinuri.
enjoy!
I love salmon and this looks very fresh, I love the uniqueness of this recipe with the dill on top very nicely done~
super bun…imi place tare mult pestele…duminica placuta
What a beautiful way to enjoy salmon. I will have to try this the next time I visit my parents, who have access to some very fresh salmon.
One of my favorite ways to eat salmon. Thanks for a lovely post.
Coucou fata draga, ce mai faci? Ce bunatate ai pregatit aici, o minune, eu sunt fan de peste si mai ales de carpacio asta! Felicitari, cred ca s-a terminat rapidos. Pupicei
Such a lovely photo.. great combination!
grozav ! spune-mi te rog, unde ai gasit feliile alea minunate de somon crud .
Beautiful salmon carpaccio, sounds amazing with dill & honey!
simplu, dar spectaculos! ai dreptate, poti impresiona chiar si musafirii cei mai pretentiosi cu aperitivul asta!
very appetizing! now look, do not tempt me:) I guess i could use the sauce with some sort of vegetarian ingredients!
Very good blog.
It looks delicious and so fresh…and salmon with capers and dill sounds perfect.
Beautiful!
Ador somonul, iar reteta ta este excelenta! O voi incerca cat de curand!
O saptamana excelenta iti doresc!
mmmm,bun!imi place noua infatisarea a blogului,clasic si de efect
Merhabalar
Somona bayılırım
sevgiler
what a great way to prepare salmon, I do a honey dijon with my salmon also with fresh dill, the lime is a nice touch, and I have never cut the salmon that thin, what a wonderful idea! Thanks so much for sharing!
Ce bine arata! Incerc si eu reteta de indata ce gasesc un somon bun.
Excelent arata imi place foarte mult reteta aceasta !
Simple and delicious!
Salmon is my favorite…I love this dish, spectacular! I love the honey and Dijon, wonderful 🙂
Salut. Multumesc pentru incredere.
Somonul tau arata fabulos si eu l-as alatura unui vin rose. Dar nici cu un Chardonnay nu e rau…
Spor la scris !
Mona
mmmm, bun. o reteta care mi-a lasat gura apa! unde nu mai pui ca e si foarte light, healthy and natural!
love it!
salut. un chardonnay ar fi perfect.
si un rose usor ar merge, cum spune mona.
un degustator profesionist mi-a confirmat ceea ce demult banuiam. cel mai bun vin, care se potriveste cel mai bine cu maancarea e ala care-ti place tie.
restul sunt povesti.
asa ca lasa recomandarile deoparte, experimenteaza si apoi impartasaste-ne experienta ta. va valora
That carpaccio looks so delectable! A fantastic dish.
Cheers,
Rosa