CARPACCIO DE PIERSICA CU RICOTTA(PEACH CARPACCIO WITH RICOTTA)

dupa carpaccio de somon a venit si momentul pentru un carpaccio de fructe,revelatia am avut-o azi,cumparasem piersici pe care voiam a le depozita in frigider cind am vazut si o cutie de ricotta uitata pe raft…le-am asociat in minte si am visat cu ochii deschisi la posibila lor “uniune”,cautind in arhiva personala gustativa si olfactiva liantul pentru ea…si-au rasarit astfel uleiul de masline,citeva frunze de busuioc,ceva piper proaspat macinat si citeva picaturi de reductie balsamica.
poate am inventat inca o data roata ,ceea ce-i foarte posibil, dar asta a fost “emanatia mea spontana”(ah,cit detest expresia asta,oare de ce ma biciuiesc,folosind-o?) si imi face placere sa o impart cu voi si sa va intreb daca v-ar place sa o degustati!

in mare ingredientele au fost:
o piersica,taiata in 2 ,scos simburele si feliata cit mai fin,
2-3 frunze de busuioc,tocate,
citiva ml de otet balsamic fierti la foc mic,pina capata consistenta unui sirop viscos,
putin piper proaspat risnit,
cca 50 grame de ricotta.

feliile de piersica se insiruiesc pe un platou sau farfurie,peste ele asezam din loc in loc gramajoare de ricotta,stropim cu uleiul de masline,reductia balsamica si risnim si niste piper proaspat deasupra,apoi decoram cu busuiocul tocat.servim imediat.eu l-as incadra la aperitive,desi nu m-as dezice de el nici la un desert!voi?enjoy!

18 thoughts on “CARPACCIO DE PIERSICA CU RICOTTA(PEACH CARPACCIO WITH RICOTTA)

  1. Mariana

    Am piersici(+nectarine)dar brânza nu,asa ca am o întrebare:pot servi o feliuță?arata tare apetisant pentru mine!
    Ai inventat și bravo!

    Reply
  2. Adelina

    fit for gods to savor! with all those rich and fragrant ingredients placed on the fragrant peach slices- I am already hungry! You always come up with unusual and unique recipes, and the way you present them makes you one of my favourites!

    Reply
  3. My Little Space

    I'm going to make my own ricotta soon! See if I can try out this with my homemade ricotta. ^_^ That would be so much fun! Thanks & have a great day, Alison.
    Cheers, kristy

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *