CARPACCIO DE PIERSICA CU RICOTTA(PEACH CARPACCIO WITH RICOTTA)
dupa carpaccio de somon a venit si momentul pentru un carpaccio de fructe,revelatia am avut-o azi,cumparasem piersici pe care voiam a le depozita in frigider cind am vazut si o cutie de ricotta uitata pe raft…le-am asociat in minte si am visat cu ochii deschisi la posibila lor “uniune”,cautind in arhiva personala gustativa si olfactiva liantul pentru ea…si-au rasarit astfel uleiul de masline,citeva frunze de busuioc,ceva piper proaspat macinat si citeva picaturi de reductie balsamica.
poate am inventat inca o data roata ,ceea ce-i foarte posibil, dar asta a fost “emanatia mea spontana”(ah,cit detest expresia asta,oare de ce ma biciuiesc,folosind-o?) si imi face placere sa o impart cu voi si sa va intreb daca v-ar place sa o degustati!
in mare ingredientele au fost:
o piersica,taiata in 2 ,scos simburele si feliata cit mai fin,
2-3 frunze de busuioc,tocate,
citiva ml de otet balsamic fierti la foc mic,pina capata consistenta unui sirop viscos,
putin piper proaspat risnit,
cca 50 grame de ricotta.
feliile de piersica se insiruiesc pe un platou sau farfurie,peste ele asezam din loc in loc gramajoare de ricotta,stropim cu uleiul de masline,reductia balsamica si risnim si niste piper proaspat deasupra,apoi decoram cu busuiocul tocat.servim imediat.eu l-as incadra la aperitive,desi nu m-as dezice de el nici la un desert!voi?enjoy!
Beautiful dish, love your photographs!
Peach carpaccio – how gorgeous!
Am piersici(+nectarine)dar brânza nu,asa ca am o întrebare:pot servi o feliuță?arata tare apetisant pentru mine!
Ai inventat și bravo!
Peaches seeem to be on everyone's mind. This looks great.
What an amazing combination of flavors here something I will diffinitelylove and will try….very nicely done~
Peaches n ricotta..Wow nothing can be better than this..refreshing n yum!!
first time here, loving your space.
Do drop by my space sometime:)
aipi
http://usmasala.blogspot.com/
Gorgeous photographs! The peaches look delicious. I will try the recipe.
A wonderful union…Such a gorgeous dish, and the photos are lovely. When you have a chance to stop by we have an award for you 🙂 Hugs, Alisha
http://www.theardentepicure.com/2010/08/whats-for-dessert-grand-marnier.html
arata foarte bine…felicitari…o zi buna
Deosebit arata, si este total pe gustul meu.
Pupam Iepu cu mare drag.
I love this fresh combination! I shall try it soon!
Ai tu o boala cu Carpaccio…pe toate le faci minunate!Aoileo si vai di mini..hi,hi,hi.. In prietenie, Cami
fit for gods to savor! with all those rich and fragrant ingredients placed on the fragrant peach slices- I am already hungry! You always come up with unusual and unique recipes, and the way you present them makes you one of my favourites!
Geniala combinatia !
Chiar ca suna bine.
Looks light and delicious. What a great way to use peaches and ricotta!
Oh my goodness! How fantastic.
Ce combinatie minunata ! Felicitari pentru tot ce faci !
I'm going to make my own ricotta soon! See if I can try out this with my homemade ricotta. ^_^ That would be so much fun! Thanks & have a great day, Alison.
Cheers, kristy