PARFAIT CU FRUCTE DE PADURE (ice cream parfait with berries)


ce poate fi mai bun vara decit ceva usor dulce si racoritor?mda,am putea enumera o serie intreaga de produse ,dar inghetatoholicii vor opta pentru parfait-ul meu ,nu credeti?
de ce parfait?pentru ca nu am masina de inghetata si nici nu am rabdare sa tot scot un bol din congelator si sa tot amestec in el si sa previn formarea acelor de gheata.si nici timp,la drept vorbind…de aceasta data parfait-ul meu a capatat forma unui tortulet,cu care am intimpinat musafiri in trecere,veniti de la drum lung ,intr-o zi calduroasa…mare lucru,la cite ploi au fost si au sa mai vina…

ingrediente:
-300ml frisca(eu o fac din smintina 30% grasime ,batuta cu un pic de zahar),
-150 grame fructe de padure(amestecate:zmeura,afine,mure),+extra pentru decor,
-150 grame de zahar brun,
-2 albusuri de ou,
-citiva biscuiti,10-12,depinde de ce forma si marime alegeti voi .

zaharul se pune la fiert cu 100 ml apa,amestecam ca zaharul sa se dizolve, din momentul fierberii mai lasam 3-4 minute,dupa care adaugam acest sirop in fir extrem de subtire,cu mixerul la turatie maxima ,peste albusurile batute spuma cu un praf de sare.mixam in continuare pina se raceste compozitia,dupa care adaugam fructele zdrobite cu mixerul vertical si frisca batuta.tapetam cu folie alimentara o forma de tort cu inel detasabil,de 20 cm,o captusim cu biscuiti si turnam compozitia,deasupra ornam cu fructe si dam peste noapte la congelator.a doua zi putem servi,enjoy!

35 thoughts on “PARFAIT CU FRUCTE DE PADURE (ice cream parfait with berries)

  1. Lia

    Inghetata ?
    Am venit imediat.
    O nebune de gusturi,arome si culori.
    Nimic mai potrivit pe canicula asta.
    Imi place ideea cu biscuitii.

    Reply
  2. alison

    @cris,cea mai buna!
    @mariana,ai noroc ,mai e o felie in congelator!
    @lia,merci de vizita,aprecieri!
    @paprika,pai zmeura proaspata ,afine si mure din congelator,puse de mine!merci!

    Reply
  3. Elena Toma

    Draga mea, o idee excelenta de parfait garnisit asa ca un tortulet! Si cu fruste de padure care ne plac mult de tot. Si-mi place si reteta de parfait pe care n-o stiam. Felicitari si fur si eu o inghititura de la tine pana fac!
    Pun si eu maine o reteta de desert supriza care sper sa te tenteze, la schimb cu al tau.

    Reply
  4. dana

    ce faina caruta are parfait-ul tau! ador inghetata, tocmai azi mi-a ajuns 'the perfect scoop' a lui lebovitz. acum sa te tii! (sau ma rog, acu sa se tina sotu, ca el e principalul consumator 🙂 mai ales astea cu fructe de padure ma tenteaza fantastic. super desert!

    Reply
  5. geta

    Moama cum arata!am sa fac si eu ca sigur nu mai ai…imi place tare,mai ales ca nici eu nu am masina si cu scosul si pusul in congelator nu prea ma impac…

    Reply
  6. Mari

    Am venit tarziu, dar tot m-am ales cu ceva.
    Am furat reteta!
    Sunt o mare devoratoare de inghetata! Parfait-ul tau e superb!

    Reply
  7. Micul

    Super bun, aspectuos si apetisant.Si eu ador inghetata, dar n-am facut demult.
    Va pupam cu drag si va dorim o zi faina.

    Reply
  8. yafa

    waouuuuuuuuuuuuuuuu!!! este fabulos, cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda, zilele astea il postez si eu pe al meu. Te pupic draga mea

    Reply
  9. vincent

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat

    Reply
  10. Ivy

    You are so lucky to get these berries. I've only found berries a few times which are imported but they are so expensive I didn't buy them. Your parfait looks perfect.

    Reply
  11. My Little Space

    My goodness, this looks super delicious! I love berries and I love ice-cream. So, this is mine! haha…. Thank you for sharing such gorgeous dessert. Enjoy your day, dear.
    Cheers, Kristy

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *