INGHETATA CU VISINE SI MASCARPONE (SOUR CHERRIES ICE CREAM &MASCARPONE )

vazind ca ziua incepe a se imputina, deja ma incearca umbra regretelor dupa soare,cald ,inabusitor,lincezeala,valuri,balaceala,nisip, dupa lumina asta covirsitoare care-mi inunda retina si sufletul, dindu-mi o stare de bine unica,neegalabila.o stare de “netristete”cum ar numi-o stanescu…pot fi usor melancolica,nostalgica,dar nu trista . summer time…acesta este uriasa ofranda pe care o primesc de la soare in fiecare vara…ce bogata sunt,cum as putea sa-i multumesc,oare?
lumina asta ma transpune in timpul din urma,cind copil fiind,ma trezeam dimineata cu bucuria tisnind in mintea si sufletul meu ,micile tristeti de peste zi erau repede uitate si jocul imi asternea in fata noi provocari si posibilitati…lumina salasluia in mine,eram casa ei.incet ,incet timpul a adus si umbre pe aici.umbre pe care vara le estompeaza si alunga,dindu-mi iar crimpeie din acea stare care atunci insemna firescul fiecarei clipe…firesc pe care ma sprijin mereu in viata de adult cind umbrele dau navala…
a minca inghetata in copilaria mea era o chestie aproape festiva,mergeam la cofetarie(de obicei duminica ) ,gatita de mama sau bunica intr-o rochitica cocheta,urmarita de ele cu privirea pina ce nu mai ma zaream pe drum.zmeura,vanilie,fistic,cacao si profiterol,toate preparate in cofetarie manual si servite in cupe de inox…nimic industrial,totul plin de aroma si culoare,mincatul de inghetata era ca un ritual intim: doar eu si racoarea inghetatei,aromele si senzatia de placut.
vremuri de mult apuse…inghetata troneaza acum la orice colt de strada,in fel de fel de forme atragatoare.dar daca vrei sa simti un gust asemanator cu cel de odinioara,iti construiesti propria ta inghetata acasa ,se poate si fara masina ,doar cu ajutorul prietenilor!
multumesc ,ghiocela, de prospectiuni pentru reteta si ca ne-ai impartasit-o!

ingrediente:
200 gr visine,
75 gr zahar brun,
250 gr mascarpone,
150 gr iaurt ,
300 gr frisca lichida .
citeva visine le pastram intregi,pentru un strop de culoare.:))
visinele si cu zaharul se mixeaza cu blenderul vertical,brinza mascarpone se omogenizeaza cu iaurtul ,incorporam si visinele blenduite,apoi frisca batuta,amestecind incet ,de sus in jos. punem vasul la congelator.dupa o ora amestecam iar,sa spargem acele de gheata,operatiune ce o facem ce o mai repetam de 2 ori,la acelasi interval de timp. rezulta o inghetata dulce -acrisoara,cremoasa si placuta.enjoy!

30 thoughts on “INGHETATA CU VISINE SI MASCARPONE (SOUR CHERRIES ICE CREAM &MASCARPONE )

  1. Mari

    Imi place mult cum povestesti. As trece pe aici si numai sa citesc ce ai mai scris.
    Jinduiesc in fiecare vara dupa gustul inghetatei pe bat din copilarie. Nu l-am mai regasit in nici o inghetata oricat de sofisticata sau de scumpa.
    Si eu fac inghetata in casa!
    E mult mai gustoasa!

    Reply
  2. Dana2dor

    Minunata reteta, iar poza este atat de sugestiva, incat simt deja gustul dulce-acrisor in gura 🙂
    Am furat reteta si o voi proba cu proaspata masina de inghetata.
    O seara cat se poate de placuta iti doresc!

    Reply
  3. sarah

    povestea ta ta emotionat sincer.mi-am adus aminte de copilaria mea.si da,chiar daca astazi inghetata se gaseste in orice chiosc de cartier,in diferite ambalaje care mai de care mai atragatoare,cu arome pentru toate gusturile parca tot mai buna era inghetata aceea la pachet pe care o mancam in copilarie.
    pupici multi

    Reply
  4. Liana10

    E mai mult decat minunata inghetata, dar si amintirea…si pt. noi era o sarbatoare fiecare zi de duminica, singura zi libera din saptamana, cand evadam prin orasele din apropiere, dupa o inghetata sau o prajitura diferita;-)

    Reply
  5. Chef Dennis

    what a wonderful ice cream recipe…using marscapone and yogurt must make it taste so very very good!
    thanks so much for sharing it with us!

    Reply
  6. My Little Space

    Oh Alison, this recipe sounds marvellous! Just perfect for my homemade yoghurt! Love you for this. Hope you're having a wonderful day and not a Blue Monday.
    Cheers always,
    kristy

    Reply
  7. El recetario de Falina

    Ce buna trebuie sa fie… eu am facut doua deserturi cu mascarpone si mi-a placut la nebuni…
    As incerca si cu inchetzata dar aici in Spania nu se gasesc visine. Se pot folosi visine din compot?
    Multumesc ca imi urmaresti blogul… sunt la inceput si eu dar am mare drag sa-l fac.
    te pupic si spor la gatit in continuare.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *