faimoasa in intreaga lume,aceasta supa racoritoare a pornit de pe tarimuri andaluze.aici,in antichitate,romanii,construind sub soarele arzator drumuri si apeducte(ah,ce-as vrea sa reinvie si sa faca acest lucru si la noi,acum la peste 200o de ani distanta!),aveau nevoie de ceva sarat (pentru a retine apa in organism si a nu se deshidrata) si plin de vitamine.precursoarea supei reci andaluze era o mixtura din piine veche,usturoi,ulei de masline,otet si sare.mai tirziu,autohtonii au adaugat unele legume,iar dupa descoperirea americii ,gazpacho s-a implinit in forma sa clasica,cuprinzind in prepararea sa rosia si ardeiul gras.


3 felii de piine mai veche(eu am avut amestec 650+integrala,facuta la masina de piine,cu oregano si seminte de in),
3 rosii mari,coapte,carnoase,
1 ceapa rosie,
2 catei de usturoi,
1 ardei verde si 2 rosii,
1 castravete mediu,
6 linguri ulei de masline,
2- 3 linguri de apa,
2 linguri de otet alb,
chimion,sare ,piper.

eu am mojarat usturoiul cu chimionul ,sarea si piperul proaspat macinat si le-am amestecat cu legumele pe care le-am dat la blender ,taiate cuburi mici,piinea inmuiata in apa si stoarsa,plus restul de ingrediente,functia puls,actionata de citeva ori.am dat la rece,pentru ora si jumatate si am servit cu patrunjel verde si seminte de in ,felii de ardei.se poate servi cu crutoane usturoiate,bucatele de legume taiate si tot ce va mai face voua placere,e racoritoare si consistenta in acelasi timp,se face in putin timp si ce-i mai important ,este cruda,neprelucrata termic,plina de vitamine.foarte potrivita temperaturilor din aceste zile,va invit la o portie,enjoy!

27 comments on “GAZPACHO”

  1. Arata, foarte, foarte bine.Ai ornat-o tare original.
    Va pupam cu drag si va dorim o saptamana cat mai frumoasa.Mai ales Iepului.

  2. asta cu retinerea apei in organism e un pic cam altfel… daca ar fi asa am putea bea apa din mare fara probleme.
    mancarea sarata face sete, nu retine apa, ba chiar din contra. de aia iti da alune sarate la bar, ca sa ti se faca sete si sa comanzi mai multa bere.

  3. Si mie imi place cum ai ornat! Eu mai folosesc si legume tocate marunt, amestecate cu gheata pisata, din care-si pune fiecare cat vrea in farfurie, inainte de a pune cu polonicul din gazpacho. Dar o sa incerc si varianta te. O saptamana minunata sa ai!

  4. Selamlar canım,

    Daha önce "hobicell" adıyla yayın yapmakta iken, google ın sorunları yüzünden adres değişikliği yapmak zorunda kaldım. Yeni adresim şu anda size yazdığım isimledir. Beni buradan takip ederseniz çok sevinirim. Sevgiyle sağlıcakla kalınız.

    http://hobibox.blogspot.com/

    Hobibox-Afet Ergü

  5. Buna Alison! Gazpacho-ul tau arata minunat si mai ales racoritor pe canicula asta. Iti doresc o saptamana buna si cu idei culinare. Pupicei!

  6. Arata senzational.
    Mi-ai facut pofta.
    Am vazut si alte retete de gazpacho
    dar pot spune ca a ta e cea mai
    complecta si mai invitanta.

  7. supica asta racoritoare e minunata vara si tu ai prezentat-o foarte fain, uite acum fug dupa lingura! Pup

  8. Nu am facut-o niciodata!
    Am o rugaminte, mi-a scris Daniela ca de citeva zile nu poate vedea nici o postare la mine in blog. Cica coloana cu lista din dreapta este in mijloc si mijlocul nu apare de loc. Tu cind ai venit la mine cum se vedea? Normal? Mersi mult de tot si o seara placuta! Cami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »