pauza de cafea si prajiturelele aferente( coffee break cookies)

dupa anne wilson

…back in business…si bine v-am gasit!si multumesc tuturor pentru frumoasele urari,am fost foarte emotionata sa le citesc!
am facut cafea si prajiturele,acum vom sta de vorba si va voi spune unde am fost si ce am vazut, daca m-am relaxat au ba …
in primul rind,a fost o vacanta a doi bugetari (bag seama o categorie blamata in ultima vreme ,ma rog,divide et impera e mereu actual in romania) care in ciuda faptului ca nu au “salarii nesimtite”ci doar venituri modeste,au vrut totusi sa evadeze putin ,in ciuda crizei…asa ca o saptamina a fost rezervata marii(obzor,bulgaria) ,aerosolii marini fiind de mare ajutor juniorului(care a respirat usurat ca a chiulit de la gradinita pe linga ca si-a dilatat bronhiile care ne dau de furca din timp in timp!) si o saptamina ratacirii prin tara-mama,colindind diverse locuri,unele incarcate de trecut ,mereu dragi noua,cum ar fi sibiul si sighisoara.
uneori drumul a fost obositor,dar privelistea a compensat mereu asta!
sejurul la obzor a insemnat si vizitarea anticului nessebar,o experienta care mi-a facut mare placere…la fel ca si peisajul montan romanesc,coplesitor de frumos!olanesti,calimanesti,cozia sunt doar citeva repere care mereu ramin in inima mea…si sunt trista ca turismul romanesc e atit de prost organizat si promovat cind natura da tot ce-i mai maret din ea …ma rog,dar asta e o alta poveste!
voi reveni cu poze intr-un post viitor, promit!
pina atunci sa va spun cum am facut prajiturelele,vreti?

ingrediente:
1 cana si 1/2 de faina,
1 praf de sare,
1 lingurita de praf de copt,
60 gr de unt topit,
1/4 cana zahar,
2 linguri de suc de portocale,
1 lingura de coa ja rasa de portocala,
1/2 cana stafide ,
1 ou,
2 linguri de zahar pt. decor.

cerneti faina impreuna cu praful de copt,apoi amestecati-o cu untul topit,dupa care adaugati restul ingredientelor,omogenizati bine,prin amestecare pret de 2 minute.asezati hirtia de copt in tava,si cu lingura de supa puneti movilite la distanta de cca 5 cm una de alta.eu am pus cite 2 linguri,una peste alta…deasupra am presarat cite putin zahar tos(nu dati si pe margini,se topeste si arde,deci strict in top!).dati la cuptorul preincalzit pentru cca . 20 minute ,la foc moderat(200 grade celsius)pina cind prajiturelele se rumenesc bine.merg excelent la o cafea si rezista mai multe zile daca le pastrati inchise ermetic si intr-un loc racoros si uscat.simple si rapide ,in 30 minute sunt gata de servire…iar a doua zi sunt si mai bune!si atit de aromate!
enjoy!

Share/Bookmark

35 thoughts on “pauza de cafea si prajiturelele aferente( coffee break cookies)

  1. Elena Toma

    Te-ai intors cu multe amintiri frumoase. De-abia astept sa vad si ceva poze si comentarii asupra locurilor vizitate. Si ce revenire dulce! Cred ca n-are nimic daca folosesc zahar brun pe deasupra, nu? Poate incerc in acest weekend, desi "puiul" meu imi cere ceva cu fructe si racoritor!

    Reply
  2. Ivy

    Welcome back Alison. Glad to see that you had a great time and relaxed. I'd love one of these cookies as I am enjoying my morning coffee right now.

    Reply
  3. Micul

    Bine ati revenit.Ma bucur ca a fost frumos in vacanta si ca i-a priit lui Iepu.Sper sa nu mai aveti probleme cu gatul, sau ma rog, mai putine.
    Prajituri de astea vreau si eu cand vin la cafea.
    Pupam familia si va dorim weekend placut.

    Reply
  4. dana

    cred ca-s minunate! aici trece ca pe apa orice cu portocale, asa ca o sa le incerc curand. imi place si ca se pun cu lingura, si nu mai tre intinsa foaie, e prea cald pentru atata trambaleala 🙂

    Reply
  5. citronetvanille

    looks like you’re back from your vacation! hope you rested well. Those cookies are not only for breaks, they’re for anytime of day, morning or night! gorgeous!

    Reply
  6. Lory

    Ma bucur ca ati avut o vacanta minunata,abia sstept sa vad poze cu locurile minunate pe unde v-ati plimbat.
    O prajiturica servesc cu placere :)..astea virtuale nu ingrasa :))
    Pupici
    Lory

    Reply
  7. ghiocel07

    Bine ai revenit, ma bucur ca ti-a placut pe unde ai umblat si mai ales ca locurile vizitate ti-au umplut sufletul de satisfactie. Si noi am intrat astazi in tara, acum suntem la Arad la socrela, urmand ca maine sa ajungem acasa. Pupici!

    Reply
  8. DAVELLA

    Bine ai revenit draga mea din Vacanta cea bine-meritata! Sa va fie de bine! Din pacate noi nu ne-am bucurat decat de 2 1/2 zile de vacanta. Eu mi-am schimbat jobul si nu am dreptul la concediul anul acesta…Pupici si te mai astept pe la mine!

    Reply
  9. sarah

    draga mea ma bucur pentru tine,oricine merita o vacanta doar nu traim la nesfarsit.in alta ordine de idei prajiturelele arata delicios.mai ai si pentru mine una?pup cu drag

    Reply
  10. Mari

    Vad ca ti-ai prelungit concediul sau ai probleme cu calculatorul.
    Eu am zugravit si tot ce presupune zugravitul si deabia de luni ma ocup de cadou.
    O zi buna iti doresc!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *