salada calda cu ficat de pui (warm salad with chicken liver)

aceasta salata este una din formele de preparare a ficatului de pui preferata de cei doi muschetari(asta pentru ca sunt provocata cu o sabie ben 10 in timp ce scriu postarea!) ce-mi bintuie existenta…adica,odata ajuns platoul in fata lor se va termina tot,nici o urma de susan nu veti mai gasi!se face foarte simplu si repede,in citeva minute avem o masa calda ,plina de nutrienti importanti.
este vorba despre vitamine(A,C,E,D,K,B1,B2,B3,biotina),minerale(fier,zinc,seleniu,magneziu),acizi grasi esentiali(omega 3 si omega 6) cit si proteine de buna calitate.de remarcat ca este recomandat cu precadere in regimul dietetic de tratare a anemiilor …dar nu si in diete!
dar pentru tinerii muschetari,aflati in plina ascensiune si mereu consumatori de energie,este un aliment perfect de consumat o data pe saptamina!

ingrediente pentru 3 portii:
1/2 kg ficat de pui,
1 buchet de frunze de spanac,
4-5 rosii cherry,
4 fire de ceapa verde,
ulei vegetal,otet balsamic,sare ,piper,o lingura seminte susan.

in 2-3 linguri de ulei,in vas antiaderent preincalzit,sotam citeva secunde ceapa taiata in segmente lungi de 3-4 cm si rosiile cherry,le dam deoparte,apoi,in acelasi ulei si vas, ficatul,presarat cu sare si piper,pina isi schimba culoarea,raminind roz in mijloc,pret de citeva minute,cel mult 4-5.
pe un platou,asezam frunzele de spanac drept pat,peste ele asezam ficatul cald,iar deasupra turnam un dressing format dintr-o lingura de otet balsamic amestecat cu sare putina si piper si seminte de susan rumenite putin .
cei mari pot abuza si de putin vin rosu la aceasta masa…asta daca sunt anemici,of course…:))
enjoy!

12 thoughts on “salada calda cu ficat de pui (warm salad with chicken liver)

  1. Ivy

    Alison this looks delicious. I love chicken liver but don't cook it (or any liver) very often because of the cholestorol it has. However, this week I did cook calf liver and hope to post it soon.

    Reply
  2. Fimère

    j'adore cette salade moi aussi je l'accompagne avec des feuilles de laitue
    ps; j'ai des awards pour toi sur mon blog
    bonne journée

    Reply
  3. My Little Space

    I’ll have to be frank…. Liver is not my kind of food! hehe…. But I’m sure that looks delicious though. Btw, I have an award for you Alison. Please feel free to stop by. Thanks & have a great weekend.
    Cheers, KRisty

    Reply
  4. vincent

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *