garganelli (homemade)
azi a fost sa fie o zi de executat paste, exact dupa cafeaua de dimineata,bucurindu-ma de relaxare,liniste,soare si ciripit de pasarele!si asta, bineinteles,cu tot interiorul casei cufundat intr-un somn deplin…am facut repede aluatul (din 2 oua si faina adaugata cit sa rezulte un produs elastic si nelipicios),l-am impachetat in folie si l-am lasat la odihna cit am savurat o cafea neagra,amara,fierbinte,aromata.si cu spuma deasupra…neaparat!
cit m-am desfatat cu cafeaua si cu noile aventuri culinare ale voastre (adica am rasfoit ce bunatati ati mai executat!!!) mi-a venit si ideea pentru forma pe care sa o dau pastelor:garganelli.imi place cuvintul,suna ca o rostogolire…si chiar este o rostogolire!
acestea seamana cu penne-le ,cu deosebirea ca la ele se vede coltul unde se sfirseste rularea,penne-le avind o forma tubulara perfecta.
am preparat intii foile ,la masina de paste si le-am lasat sa se usuce putin,cca. 10 minute,
am taiat foile in patrate cu latura de cca 2,5-3 cm.
ca sa rulez garganelli m-am folosit de un creion al lui simon si un servet din bambus pentru servit masa,procedeul este simplu ,asezam patratul de pasta perpendicular pe servet,cu un colt spre noi,acest colt il rulam primul pe creion,
rulam in continuare,presind putin pe servet,pina ajungem la coltul opus,
si scoatem incet pasta tubulara de pe creion,draguta,nu-i asa?
procedeul in sine presupune putina migala,dar decurge rapid si este relaxant.iar scopul este atit de nobil(vreau sa-i fac lui simon la prinz paste proaspete cu sos de rosii si ton) incit elanul este si mai mare!
rezultatul final,multe,multe garganelli,in lumina soarelui de primavara(Doamne ,ce textura are lumina asta,e o minune!):
Doamne, cat de bine arata! Parca ar fi cumparata, nu alta.
Pofta buna la ele 🙂
ti-au iesit minunate,par atat de delicate si sunt sigura ca-s minunat de bune,incomparabil cu cele din comert.totusi trebuie sa recunosti ca iti trebuie rabdare multa sa le faci.felicitari arata atat de perfecte!
On my culinary “to-do” list is make fresh pasta. This looks amazing! ceecee
Gorgeous!!! Bet it tastes great, too!
foarte tare! si low-tech! ai vazut postul asta: http://fxcuisine.com/default.asp?Display=113
omul a avut nevoie de o scula speciala comandata din italia, the garganelli comb. parerea mea e ca i-ai dat clasa 😉
wow so professionally done, you are truly a pasta goddess! lovely alison
les pâtes maison j’aime beaucoup ça ne peut être que délicieux
bonne soirée
Felicitari! Arata super. Si sunt mult mai bune la gust decat orice paste cumparate.
This looks great- very clever!
Cata rabdare ai avut sa faci asa ceva….dar arata super si cred ca sunt nemaipomenite. Cristina are dreptate, nu se pot compara cu cele din magazin.
Homemade Garganelli!? You are an artist! Well, I’m going to make basil pesto 😛
Those are so pretty! Great job!
You did an excellent job at making those garganelli, they’re perfect!
Superbe paste si probabil ca sentimentul e incomparabil atunci cand gatesti paste proaspete modelate de tine,in detrimentul celor cumparadin magazin
Cat esti de priceputa.Sunt sigura ca-s dementiale cu sos de rosii si ton.Felicitari.Pup Iepu mancatorul de garganelli.
O zi perfecta sa aveti.
eu cred ca ti-am mai zis ca esti o artista, dar iti mai zic si azi :).
Vreau si eu masina de pasteeeee!
Sunt super pastele tale! Cu suc de rosii si ton cred ca au fost o nebunie. Il invidiez pe Simon! :))))
Wow Alison. That’s neat. Am sure it must be fun to make it with kids.
Cu cata dragoste ai pregatit aceste paste pt. “soarele”tau…chiar m-ai emotionat.
Felicitari!
Felicitari sunt perfecte!
Un sfarsit de saptamana frumos!
These are perfection!
These look perfect. In Greece we make them a little bit longer and thinning using wooden skewers. Please come and collect an Award from my blog. Have a wonderful weekend.
arata deosebit ! felicitari pentru rabdare, migala…spuma cafelei isi spune cuvantul , bag eu seama 🙂 cred ca am sa renunt si eu la laptele din cafea , poate ma pocneste harnicia , sa fac si eu asa paste delicioase. Felicitari !
Alison, you're a professional pasta maker! You really are!
hi dear just to let you know that your wonderful recipe has been included in 'The 30 Best Recipes of 2010' – regards abraham and susan