ravioli homemade
aceasta este o reteta finalizata acum ceva mai multa vreme si prezentata pe Retete in imagini,la care am tot aminat postarea,se vede treaba ca azi i-a venit rindul,nu de alta ,dar sa nu pierd pozele la cite degetute apasa pe tastatura de pe care va scriu!
pentru inceput ,pregatim umplutura,eu am ales ciuperci,imi plac foarte mult si stiti ca au niste calitati nutritionale si farmaceutice de exceptie(citeva informatii convingatoare gasiti aici):
ingrediente pt. umplutura:
400gr ciuperci(eu ghebe am avut)
3 linguri ulei de masline ,
2 cepe rosii ,
sare ,piper,
un catel de usturoi, o lingura de pasta de rosii .
se soteaza in uleiul de masline ceapa taiata si cu ciupercile in uleiul de masline,condimentam cu sare piper,la sfirsit adaugam catelul de usturoi zdrobit si pasta de rosii desfacuta in putina apa ,mai lasam citeva minute,2-3 si gata umplutura!
pentru aluat,facem un simplu aluat de paste din 3 oua intregi si faina cit sa iasa un elastic si nelipicios,pe care il lasam sa se odihneasca macar 20 minute.
apoi am impartit aluatul in sase si l-am intins in foi la masina de paste,pe foaie,lateral de mijlocul ei, am asezat in mici gramajoare ,cu lingurita,umplutura,
am pliat apoi foaia peste umplutura si am apasat pe linga ea,sa nu iasa,dupa care am taiat in jurul ei ,cu rola cu disc ondulat,atit in forma de ravioli
bineinteles ca i-am si pregatit pentru prinzul respectiv,asa ca le-am dat drumul sa fiarba in apa clocotita cu sare,la foc potrivit,cca 10 minute,timp in care am pregatit un sos extrem de simplu pentru a-i servi:incingem 2-3 linguri ulei de masline,in care dam drumul la un catel de usturoi ras fin,il lasam acolo sa se aureasca doar putin si peste el adaugam 3-4 linguri de pasta de rosii desfacuta in tot atita apa,o lingura mare de capere murate si desarate,busuioc uscat,sare piper.sosul il turnam peste ravioli scursi de apa ,daca dorim presaram parmesan prospat ras deasupra.
eu am ales varianta simpla ,fara si tot am fost multumita de rezultat:deliciosi,enjoy!
Nu pot sa spun cat de bine arata, si ce pofta de asa ceva mi-ai facut.Minunate.
Pup Iepu.
Papita buna cu capere. Daca mai deschid mult blogul tau, ma pune soata sa fac paste in casa… hi, hi… dar, trebuie sa incerc intr-o zi nu ? Cind mi-o veni cheful sa fac, am sa produc ravioli umplute cu sunculita sau ricotta si spanac, hmmm, o bunatate… Pupici si-o duminica placuta !
Have never seen more perfect delicate pasta homemade you really have artisic quality here, and that filling is delcious~
alison ti-au iesit minunate pastele.pacat mare ca n-am in dotare o masina de paste.pupici
Your homemade ravioli looks great! Can't wait to make this some day. I need to go to get a machine for this! But I prefer to have this in mushroom creamy sauce. hmm..mm…
Cheers, Kristy
Arata grozav si daca mai au si ciupercute…Clar!
Se salveaza;)!
O seara faina!
Alison, minunat! si nici nu pare foarte complicat! mie intotdeauna mi s-a parut asta cu pastele facute in casa o chestie extrem de complicata :)). ma fascinau taiteii mamei, si acum sunt uimita de ravioli ai tai! o sa imi iau inima in dinti si o sa fac si eu – daca ies, bine, daca nu, ata ete :)), desi pana acum nu am aruncat nimic din ce am gatit, haha! o saptamana cu soare iti doresc!
Your ravioli sound delicious. I have never made them with mushrooms as half the family are not fond of mushrooms.
Beautiful ravioli! You can move to Italy you have mastered the art of making homemade pasta! :o)
The ravioli look absolutely wonderful! Homemade are the best!
Alison, you are doubtlessly the "queen of homemade pasta"!