farfalle homemade


azi am avut chef sa fac paste .dar paste facute in casa… postasem cindva niste tagliatelle,acum voiam altceva,eram de citva timp urmarita de imaginea pastelor “fluture”si de posibilitatea de a incerca sa le fac.
azi am putut sa le dau curs,mi-au luat vreo ora,mi-a placut joaca de-a fluturii,razele de soare navaleau in bucatarie si stiu ca desi se lasa asteptata ,primavara va sosi in curind!
am inceput prin a face un aluat din 2 oua medii,organice(cele mai organice posibile,din curtea parinteasca!),cca 200 grame de faina 650.am framintat pina cind am obtinut un aluat nelipicios(pentru a fi asa ,mai ajustam din cantitatea de faina,adaugind cite putin) si elastic pe care l-am lasat in frigider cca 40 minute,invelit in folie alimentara.
dupa etapa frigider l-am plasat pe blatul nitel infainat si

l-am impartit in 4 apoi:

si am facut foile la masina de paste,

am beneficiat si de ajutor chiar!


apoi am taiat foile pe lungime cu rola de pizza,obtinind fisii cu cca 3 cm latime,dupa care am actionat cu rola cu disc ondulat,obtinind dreptunghiuri dantelate,latura mare avind cca 5 cm.


fluturasii i-am obtinut facind un pliu la mijlocul dreptunghiului si apoi aducind si laturile mari,pliate tot la mijloc,linga el,stringind ferm din degete:


fluturasii,sau funditele,cum vreti a le spune(simon le-a spus “papioane”,deci tot fluturi) le-am lasat insiruite pe masa vreo 3 ore,cit am haladuit prin parcuri si locuri de joaca ,voind a profita de citeva raze de soare…la intoarcere,am pastrat citeva pentru a le servi drept prinz,restul le-am plasat intr-o tava,spre uscare totala si apoi depozitare in saculet de pinza sau recipient cu capac.
sa va arat prinzul meu delicios?enjoy!

33 thoughts on “farfalle homemade

  1. Carmen

    Sint tare dragute si ai avut nevoie de ceva rabdare sa le "ciupesti" pe fiecare in parte!…dar cu asa un ajutor dulce cred ca ai avut fun!xxx

    Reply
  2. Dana2dor

    Draga Alison, pastele tale arata excelent, iar platoul este teribil de apetisant… mmmm ce pofta mi-ai facut:):)
    O seara si o Duminica minunata iti doresc!

    Reply
  3. Sanjana

    Beautiful! I ate farfalle today but it certainly wasn't fresh like this. You've done it so neatly… When I get time I must have a go myself 🙂

    Reply
  4. pegasuslegend

    these are perfect and brilliant! I have had a machine for years and have never used it you have inspired me~ these are one of my favorites make the dry ones all the time these look awesome congrats on there awesome pasta~~~~

    Reply
  5. Diana Didona

    Absolut minunate! Si cata rabdare ai. Si rabdarea mea e pusa la incercare acum, ca trebuit sa-mi sterg blogul si sa-l refac – la aceeasi adresa – pentru ca n-am avut ce face si am vrut sa incerc un nou template; odata instalat, mi-a stricat site-ul. (vezi ce mi-a facut si pe retete123.blogspot.com . de care inca nu ma-m ocupat sa-l refac)
    Am salvat continutul, dar e pacat ca am pierdut

    Reply
  6. Cristina

    Alison, esti fantastica. Si eu fac paste acasa, indeosebi taietei pentru supe insa nu m-am gandit niciodata ca as putea face si farfalle acasa. Cata rabdare si indemanare! Felicitari!

    Reply
  7. My Little Space

    Oh Alison, these homemade fresh farfalle looks so lovely and seem so easy! You’re such a great cook! I want to make some too. But have to get the machine first! haha…

    Reply
  8. ama

    foarte bine arata! 🙂 chiar daca mi se pare o munca foarte laborioasa trebuie sa ma incumet sa fac si eu o data 😉

    Reply
  9. alison

    multumesc foarte mult tuturor de vizita si frumoasele cuvinte!si ma bucur ca v-au placut farfalle-le mele,ne-au placut si noua,am pus un pic de suflet in crearea lor,intr-adevar!

    Reply
  10. Anonymous

    Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

    Reply
  11. Miha

    Am facut si eu “papioanele” :)) Dar la fiert s-au blegit. :)) Nu am fiert mult, 1-2 minute. Oare am facut foaia prea subtire? 🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *