falafel
o reteta apartinind bucatariei orientului mijlociu si care cred ca place multora dintre noi,falafelul m-a cucerit de la “prima intilnire”, cu textura sa destul de crocanta si emanatia de arome imbietoare.poate fi un fel vegetarian sau de post extrem de satios,care combinat cu o salata tabbouleh,
o muratura si o lipie
sau o simpla salata de rosii si castraveti nu va face sa simta lipsa carnii nici pe cei mai carnivori declarati dintre noi.iata cum il fac eu,nu e o reteta standard ci una adaptata dupa posibilitati si incercari si preparari repetate.
ingrediente:
500 grame de naut hidratat bine ,se pune cu o seara inainte in apa,
2 catei de usturoi,
o ceapa medie,
un virf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu lamiie sau otet,
un praf de boia iute de ardei,
o legatura buna de patrunjel,
o lingurita de coriandru praf-eu am avut doar boabe,
susan pentru decor,
sare,piper proaspat macinat,
ulei pentru prajit,optional,eu le-am facut in cuptor,fara ulei.am dat toate ingredientele la robot
si am obtinut o pasta pe care am lasat-o la odihnit 1/2 de ora.apoi am format bilute mici,cam de 2 cm diametrul ,pe care le-am tavalit prin susan
si pe care le-am plasat intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si le-am dat la cuptorul preincalzit,la foc mic,pina cind au inceput a se rumeni pe partea care vine in contact cu hirtia ,cred ca in jur de 20-30 minute.le-am servit cu salata verde ,au iesit foarte bune si asa,varianta de baza presupunind prajirea in ulei,un pic de savoare,dar si ceva agresiune pentru unele organisme…pe care eu am evitat-o de aceasta data.
enjoy!
Draga Alison,daca ai stii de cand ma tin ca o sa [prepar si eu falafel,pentru ca am tot fost curioasa sa incerc reteta asta,insa nu stiu cum se face ca niciodata n-am ajuns sa cumpar naut si iata acum inca odata m-ai facut sa poftesc la falafel
Mammmma mia cat de bine arata.Domnul Mitu cu siguranta ma pune sa-i fac, daca-l vede.
Ce mai bagam falafel, in studentie, luat de la arabi.Ce-mi faci tu mie.Pup Iepu.
Alison, minunata reteta de falafel, asa facuta la cuptor! Eu nu le-am incercat asa de teama ca se vor destrama la copt, iar cu prajeala “mai usor cu pianul pe scari”. Imi plac unele, dar le evit, pentru ca mi-e mult mai bine. Felicitari!
Grozav arata,sunt convinsa ca sunt foarte bune.Chiar vazusem saptamana asta pe euforia cuisine reteta de tabouleh si mi se facuse o poftaaa,ca eu ador patrunjelul proaspat.asa ca ma autoinvit la masa!
Arata foarte bine, cred ca sint si bune, mai ales facute la cuptor. Iar cum eu incerc pe cit posibil sa evit friptul in tigaie si ulei, trec reteta pe lista, adica in caietelul meu cu retete. Pupici…
Daaa…si eu voi face! 🙂
wow these are wonderful and so fancy, have heard of these before, never tried you have inspired me~
Your falafel sounds delicious. I love making them but never thought of adding the sesame seeds.
trebuie sa fac o lista sa vad daca gasesc tot ce trebuie si apoi la… pregatit.. sper sa reusesc…
yummy !asta da pont alison,ma refer la prajitul la cuptor.chiar ca ti-au iesit perfecte.totusi nautul l-ai cantarit dupa ce l-ai hidratat sau inainte (500g naut uscat mi se pare enorm acum depinde si de gasca care trebuie sa papa).pupici
Am auzit de falafel dar inca nu am facut …arata super cu susan cum ai facut tu!
Noua ne place nautul …o sa incerc sigur!
ciao !!
Foarte-foarte apetisant si
sigur delicios!
uf, trebuie sa fac si eu asa ceva, ca vad pe la mai multi, si toti il lauda!! ia sa fac eu shopping list pentru saptamana viitoare: te anunt cand fac, sa stii :))!
The falafel looks delicious, but I am more impressed with the bread. Very creative. Thank you for sharing.
super reteta!falafel nu am mancat, insa tabbouleh da…oricum cred ca a super bun tot!
ils ont l'air délicieux et très bien présentés on envie de les croquer
bonne soirée
Buna Alison! Falafelul tau este minunat, poti sa faci concurenta bucatarilor arabi din Montreal!!! Stii care sunt considerati cei mai buni bucatari din Montreal? Sunt arabii, grecii, romanii si chinezii.Merci de vizita si iti doresc un week-end minunat alaturi de cei dragi. Pupici!
multumesc mult tuturor pentru vizita!un duminica placuta!
ps.:sarah,nautul este cintarit gata hidratat!
Good day, Alison! These falafels look so addictive. Am I invited? hehe….
Have a nice day!
Cheers, Kristy