falafel

o reteta apartinind bucatariei orientului mijlociu si care cred ca place multora dintre noi,falafelul m-a cucerit de la “prima intilnire”, cu textura sa destul de crocanta si emanatia de arome imbietoare.poate fi un fel vegetarian sau de post extrem de satios,care combinat cu o salata tabbouleh,

o muratura si o lipie

sau o simpla salata de rosii si castraveti nu va face sa simta lipsa carnii nici pe cei mai carnivori declarati dintre noi.iata cum il fac eu,nu e o reteta standard ci una adaptata dupa posibilitati si incercari si preparari repetate.
ingrediente:
500 grame de naut hidratat bine ,se pune cu o seara inainte in apa,
2 catei de usturoi,
o ceapa medie,
un virf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu lamiie sau otet,
un praf de boia iute de ardei,
o legatura buna de patrunjel,
o lingurita de coriandru praf-eu am avut doar boabe,
susan pentru decor,
sare,piper proaspat macinat,
ulei pentru prajit,optional,eu le-am facut in cuptor,fara ulei.am dat toate ingredientele la robot

si am obtinut o pasta pe care am lasat-o la odihnit 1/2 de ora.apoi am format bilute mici,cam de 2 cm diametrul ,pe care le-am tavalit prin susan

si pe care le-am plasat intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si le-am dat la cuptorul preincalzit,la foc mic,pina cind au inceput a se rumeni pe partea care vine in contact cu hirtia ,cred ca in jur de 20-30 minute.le-am servit cu salata verde ,au iesit foarte bune si asa,varianta de baza presupunind prajirea in ulei,un pic de savoare,dar si ceva agresiune pentru unele organisme…pe care eu am evitat-o de aceasta data.

enjoy!

19 thoughts on “falafel

  1. Goldielocks

    Draga Alison,daca ai stii de cand ma tin ca o sa [prepar si eu falafel,pentru ca am tot fost curioasa sa incerc reteta asta,insa nu stiu cum se face ca niciodata n-am ajuns sa cumpar naut si iata acum inca odata m-ai facut sa poftesc la falafel

    Reply
  2. Micul

    Mammmma mia cat de bine arata.Domnul Mitu cu siguranta ma pune sa-i fac, daca-l vede.
    Ce mai bagam falafel, in studentie, luat de la arabi.Ce-mi faci tu mie.Pup Iepu.

    Reply
  3. Elena Toma

    Alison, minunata reteta de falafel, asa facuta la cuptor! Eu nu le-am incercat asa de teama ca se vor destrama la copt, iar cu prajeala “mai usor cu pianul pe scari”. Imi plac unele, dar le evit, pentru ca mi-e mult mai bine. Felicitari!

    Reply
  4. VIO

    Grozav arata,sunt convinsa ca sunt foarte bune.Chiar vazusem saptamana asta pe euforia cuisine reteta de tabouleh si mi se facuse o poftaaa,ca eu ador patrunjelul proaspat.asa ca ma autoinvit la masa!

    Reply
  5. Daniela

    Arata foarte bine, cred ca sint si bune, mai ales facute la cuptor. Iar cum eu incerc pe cit posibil sa evit friptul in tigaie si ulei, trec reteta pe lista, adica in caietelul meu cu retete. Pupici…

    Reply
  6. sarah

    yummy !asta da pont alison,ma refer la prajitul la cuptor.chiar ca ti-au iesit perfecte.totusi nautul l-ai cantarit dupa ce l-ai hidratat sau inainte (500g naut uscat mi se pare enorm acum depinde si de gasca care trebuie sa papa).pupici

    Reply
  7. nicoleta

    Am auzit de falafel dar inca nu am facut …arata super cu susan cum ai facut tu!
    Noua ne place nautul …o sa incerc sigur!
    ciao !!

    Reply
  8. Zazuza

    uf, trebuie sa fac si eu asa ceva, ca vad pe la mai multi, si toti il lauda!! ia sa fac eu shopping list pentru saptamana viitoare: te anunt cand fac, sa stii :))!

    Reply
  9. DAVELLA & MARIO

    Buna Alison! Falafelul tau este minunat, poti sa faci concurenta bucatarilor arabi din Montreal!!! Stii care sunt considerati cei mai buni bucatari din Montreal? Sunt arabii, grecii, romanii si chinezii.Merci de vizita si iti doresc un week-end minunat alaturi de cei dragi. Pupici!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *