tort cu brinza si crema de lamiie.guest -post,blogger invitat,Micul


anul acesta mi-am propus sa fac cit mai multe chestii inedite…din plan face parte si acest guest-post.asadar iata si primul meu post in colaborare cu un blogger -invitat .este vorba de o blogger-ita nou-nouta ,dar nu si incepatoare in ale bucatariei,care face niste prajituri si niste mincaruri absolut minunate,pe care ,recunosc ,le-am tot degustat in perioada cit a locuit in dulcele tirg al iesilor.o puteti viziona in casuta ei,Micul in bucatarie,veti gasi deja prajiturele minunate,sunt pentru a va intimpina!
draga mea prietena,multumesc pentru ca ai dat curs invitatiei mele si sper sa ne mai intilnim in astfel de situatii!wow si cite laude imi aduci,rosesc,nu e chiar asa…dar nu am ce face ,ai scris…nu pot modifica,nu pot face rabat de la fair-play!multumesc!:))
ai facut un tort minunat,felicitari!

guest- post,Micul in bucatarie:

In primul rand vreau sa-ti multumesc, ca o bloggerita asa de experimentata ca tine, si cu un blog asa de frumos, ma invita sa-i fiu musafir.Ma simt onorata, si din aceasta cauza va propun, tie si cititorilor tai, o reteta pe cat de simpla pe atat de buna.
N-am mai facut tort cu branza insiropat, dar acum am constatat ca-i foarte, foarte bun.
Reteta am luat-o din ” Formula as “.

Tort cu branza si crema de lamaie

Pt. blat

– 4 oua

– 100 g zahar

– 60 g faina

– 60 g amidon

– 20 g unt topit

– coaja rasa de la o lamaie

– putina sare

– 1 plic zahar vanilat

– 1 plic praf de copt, eu pun din ala fara fosfati cumparat de la DM

Se incinge cuptorul la 220°C.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, cu vanilia si putina sare, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc.Se adauga apoi untul topit si racit, pus in trei reprize.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt si se toarna incet peste galbenusuri.Albusurile se bat cu restul de zahar si se adauga de sus in jos peste acest amestec.Se toarna in tava cu baza detasabila, unsa si tapetata cu faina, si se coace pana devine ferm la atingere.

Pentru insiropat se pun trei, patru linguri zahar la caramelizat, si cand devin aurii se sting cu 100 ml lichior de lamaie, limoncello, si cu putina apa.Lichiorul de lamaie se poate inlocui cu zeama de lamaie amestecata cu apa si cu zahar.Dupa gust se mai adauga sau nu zahar.Se raceste si se insiropeaza blatul tot rece, taiat in doua pe orizontala.

Pt. crema

– 100 ml limoncello

– 100 g unt

– zeama de la 1 1/2 lamaie

Toate astea se pun pe foc, iar cand untul s-a topit, se adauga 160 g zaharsi un pliculet de vanilie.Se ia apoi de foc si se adauga 4 galbenusuri frecate.Se amesteca cu un tel pentru ca e mai usor de omogenizat.Se pune crema din nou pe foc si se mai lasa 10 min, pana se ingroase putin.Se ia de pe foc si se raceste.

– 250 g mascarpone

– 250 g branza de vaci

Se omogenizeaza si apoi se amesteca cu crema de lamaie.Dupa gust se mai adauga sau nu, zahar pudra.

Blatu taiat si insiropat, se umple cu acesta crema si se baga la frigider pana se intareste.Se orneaza dupa preferinta.



enjoy!

9 thoughts on “tort cu brinza si crema de lamiie.guest -post,blogger invitat,Micul

  1. Daniela

    Felicitari pentru asa bunatate de tort. Ia sa faci bine si sa ma inviti la o feliuta, asta cind vin in tara, hi, hi… Gata, m-am autoinvitat… Pupici si o duminica placuta !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *