almond-orange biscotti


in demersul acestui post am fost inspirata iar de delicata silvia,amica mea virtuala din san francisco.
a aparut zilele trecute cu reteta asta de biscotti a mamei ei si nu am scapat de obsesia prepararii lor.si cum ea este frantuzoaica,in reteta a aparut si untul,care face ca aluatul sa nu fie lipicios ca la niste biscotti obisnuiti si textura prajituricii uscate sa fie si mai prietenoasa.si asa cum spune si ea merg de minune cu un ceai,o cafea sau un pic de vin.
iar fiul meu primeste in fiecare dimineata un biscotti drept acompaniament la paharul cu lapte si niciodata nu il lasa jos pina nu il termina,asta fiind cea mai mare determinare sa ma apuc de treaba…

ingrediente:
400grame faina de griu alba,
3 oua,
200grame zahar,
2oograme migdale cu coaja,
50 grame de unt,
1 lingurita praf de copt,
coaja rasa a 2 portocale.

per primam,intr-un vas amestecam faina cu praful de copt.in altul mixam ouale cu zaharul cca . 5 minute,dupa care adaugam faina ,untul (topit-eu l-am pus moale,la temperatura camerei),coaja de portocala si la sfirsit migdalele.finalizarea aluatului am efectuat-o cu mina.apoi din el am facut doua rulouri ,pe care le-am pus intr-o tava ,pe o hirtie de copt si le-am dat la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 30 minute.
dupa care am scos ,am lasat la racorit nitel(cam 5 minute) si am taiat rulourile in feliute de 1,5 cm,
pe care le-am “culcat” la orizontala in tava si le-am mai lasat la foc mic inca 5 minute.precizez ca intre timp nu am inchis cuptorul,l-am lasat sa fie cald.
dupa ce s-au racorit complet le-am depozitat intr-o cutie de tabla.
thank you silvia!
multumesc,silvia,mi-ai umplut casa de arome minunate!

10 thoughts on “almond-orange biscotti

  1. Elena Toma

    Frumosi rau biscotti! Mie imi plac “crantanele”, din astea de rontait. Dar fiului meu ioc. Asa ca o sa fac si eu jumatate din cantitate, ca daca-mi pun mintea ii pap pe toti… Si nu se face la dieta!
    Felicitari!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *