a la recherche du temps perdu sau dragele mele madeleines
madeleines cu cocos
azi,dupa dragobete,dar tot cu dragoste si pasiune,despre madeleines…devenite celebre peste tot in lume datorita nu mai putin celebrului romancier marcel proust,micutele scoicute insotesc minunat o ceasca cu ceai si o conversatie placuta.ultima oara cind le-am facut am avut musafir pe “profa de romana” din liceu…asa ca le-am putut savura pe deplin alaturi de cea care atit de frumos si intr-un mod la fel de atragator mi-a explicat cum micuta scoicuta cu aroma de unt(sau mai bine zis senzatia declansata de ea), ma poate face sa ma intorc in timp si sa rememorez clipe.eu am ales sa rememorez clipe frumoase.una din ele este cea a lectiilor de literatura din liceu…un regal pedagogico-literar de fiecare data.ii multumesc necontenit si acum ,dupa 24 de ani,doamnei catalina frincu si ii dedic acest post culinar ,un mic prinos(dar mic de tot!) adus atitor ore petrecute intr-o lume atit de speciala,cea a literaturii .
ingrediente:
3 oua mari la temperatura camerei,
110 grame unt topit si racit+extra de uns forma,
1 fiola de esenta de vanilie,
130 grame de faina,
50 grame amidon de porumb,
130 grame zahar granulat,
1/2 lingurita praf de copt,
2 linguri cu fulgi de cocos,
un virf de cutit de sare fina,
zahar pudra pentru decorat.
ouale cu zaharul si vanilia se mixeaza 3 minute,se adauga untul topit si racit si se mai mixeaza un minut.separat amestecam faina,amidonul,praful de copt ,sarea.apoi amestecam mixul de solide cu cel de lichide si adaugam nuca de cocos,dupa care dam compozitia la frigider,macar o ora.eu am tinut-o toata noaptea,de exemplu,nu s-a intimplat nimic rau.
mai intii tapetam formele cu unt,punem compozitia cu lingurita in forma,apoi dam la cuptorul preincalzit le pt cca 7 minute,scoatem si lasam la racit ,
pudram cu zahar si gata,suntem gata de conversatie!
enjoy!
These look wonderful and I have yet to make them.
Arata superb, iar daca au cocos sunt si mai bune.Pup Iepu.
Mmm ce bune, trebuie sa le repet in varianta cocoasa!!!
Mistoace scoici si precis fragede. O zi buna! Cami
Arata superb, cu cocos inauntru yumy! Hugs and kisses.
Am si eu o tava si chiar nu am facut niciodata. O sa incerc, multumesc. Arata super.
These madeleines look so perfectly delicious with coconut!
Arata foarte bine! Trebuie sa-mi cumpar forme sa fac si eu. Mereu aveam impresia ca sunt de fapt briose dar m-am inselat.
quelle belle réussite ces madeleines, parfait et excellent
bonne journée
I offer you an awards on my blog
see you
te asteapta un premiu la mine pe blog.pupici
thanks so much for this recipe and the great instructions these are gorgeous!
How's your day, Alison? These madeleines look so yummy and making me hungry already! I'm actually having my coffee right now. hhmmm.mm….. Btw, i love your mould. Looks so cute!
Ce faine sunt, si eu tare le mai iubesc…Pups
Alison, your madelaines are beautiful. They are wonderful gems ready to be eaten.
Alison, I've something for you. Please kindly visit my blog to collect it. Thanks!