salata de pui cu avocado(chicken and avocado salad)
aceasta este o salata de inspiratie mexicana si te scoate din incurcatura rapid cind trebuie sa pregatesti o cina…si iti amintesti ca mai ai in frigider bucatele de friptura sau de gratar de pui!
de exemplu,eu am avut piept de pui fript,condimentat din belsug cu sare ,piper si cimbru uscat,acesta din urma recoltat din gradina mamei mele,o minunatie de aroma!
sa vedem ce ingrediente am folosit:
1 piept de pui,fript sau la gratar,rece,taiat felii,
1 avocado,curatat si taiat fin pe lungime,
1 ardei rosu,taiat julien,
1 ceapa rosie,medie,taiata marunt,
2 rosii,felii,
citeva frunze de salata,ce vor servi drept suport pt. salata,
1 lingura mare ulei de masline,
2 lime,le stoarcem sucul,
1 buchetel mic de patrunjel,
un pic de boia iute de ardei si citeva seminte de chimen,sare,piper.
preparam un dressing din ulei,sucul de la o lime,boia iute de ardei(un virf de cutit),chimen,sare ,piper.amestecam bine ,si dam deoparte cit pregatim salata.
mai intii pregatim patul de salata,il asezonam cu sare si putin suc de la cealalta lime,iar pe el asezam feliutele de piept,presaram ceapa si ardeiul rosu,asezam feliutele de avocado si de rosii,turnam dressing-ul cit de uniform putem,pe feliutele de avocado stropim cu putin suc de lime,spre a nu se oxida cit dam la rece salata,macar 20-30 minute.decoram cu frunzulite de patrunjel si gata…
apoi o putem servi asa,simpla,sau cu putina lipie,tortilla sau chiar o bucatica de brinza !si neaparat un pahar de vin rosu,enjoy and …cheers!
Hallo Madame Hors-d’oeuvrier,
iaräsi ai fäcut o Salatä minunatä.
Super Ingrediente si super Prezentare.
La Tine trebuie sä fie totul plin de Culoare.
Symbolic la Mincare iti ieste foarte important. Compliment
Multe Salutäri Jacob
M-ai terminat cu salatele tale… yamiii… Nu stiu daca soata ar minca asa ceva, dar eu sigur m-as sacrifica putin…
The salad looks wonderful and full of lovely ingredients.
Great salad alison!
Fantastica salata asta! Ce lipie, ce branza! Nttt. Un pahar de vin rosu, da…
Ma inclin si salut perseverenta de a ne arata niste salate uimitoare. Pana acum n-am ratat nici una, iar pe asta doar o aman pana la ziua de proteine.
Ce idee minunata sa folosesti carnea ramasa. Arata minunat. Hugs and kisses 🙂
jacob,multumesc,asa e ,imi place culoarea,pentru mine inseamna viata!
daniela,la mine soata s-a sacrificat cu mare placere…asa ca poti incerca si tu!te pup!
ivy,you are always so kind,thank you!
o,thank you ,tania!
elena,multumesc de vizita,daca tu le si faci atunci poti sa-mi mai spui impresii si daca ti-au placut!
laura,multumesc de vizita!pai,nu se arunca nimic,la criza actuala si la saracia din romania ,nu ar fi pacat?totul se transforma…te pup pe tine si cei 4 baieti!:))
Still want to follow my blog? Then switch:
FROM: http://www.ninasrecipes4u.com
TO: ninasrecipes4u.blogspot.com
Avocados are so wonderful in a salad, a delicious and colorful addition!
This is perfect for what I need for a great lunch to bring to work so glad I found this! thank you