aperitiv cu andive si brinzeturi
(appetizer with endives and cream cheese )
pentru aceste sarbatori am renuntat la traditionalele aperitive,vrind sa contrabalansez ,nutritional si dietetic,fireste, faptul ca la felul principal am pregatit friptura de porc si cirnati.
si ca o sinteza a ceea ce am vazut pe diverse site-uri de-a lungul timpului am avut ideea sa folosesc frunze de andive ca suport pentru aperitivele mele.a iesit ceva tare placut gustului meu!
am folosit deci andive,pe care le-am desfacut in foi si le-am stropit cu suc de lamiie si in care am pus cu lingurita diferite amestecuri de brinzeturi si verdeturi,dupa inspiratie .
de exemplu,brinza de vaci mixata cu unt si marar sau brie cu crema fresh de brinza si marar si ceapa verde…
toate asezonate cu sare, piper ,chimen si tot ce va mai cere gustul personal.pe brinza am presarat icre
sau bucatele de grapefruit,varianta din urma fiind cea mai apropiata de ceea ce numesc eu savuros.dar putem apela la multe variatiuni pe tema asta,deasupra putind presara si alte bucatele de fructe sau chiar seminte:nuci,fistic,migdale,fructe deshidrate ,nu cred sa fie mai prejos ca gust.
un aperitiv versatil deci,la indemina voastra oricind!
foarte apetisant!
La multi ani in noul an, Alison draga!
Super combinatiile, super light, super fain arata, in concluzie imi place! As inlocui oricand preparatele din carne de porc – de care, fie vb. intre noi, nici nu prea m-am atins – cu asa ceva.
Multumesc pentru urarile frumoase si iti doresc si eu un An Nou cat se poate de reusit! Pupici!
Wonderful!!! I love it…
Beautiful appetizer! Happy new year!
Happy New Year. The appetizers are really appetizing 🙂
so creative and gorgeous this is….my goodness it would be hard to eat its so pretty….very nice Alison bellissimo!
Iti doresc clipe fericite cati fulgi de nea intr-o iarna ca-n basme. Un an nou mai bun, cu pace si liniste in suflet si cu multa dragoste in inima.La multi ani!
Alison, aperitivele tale arata super; am zimbit cind am citit ca tocmai la o asa masa de importanta tu ai incercat sa combini nutritional si dietetic! Bravo, ti-a reusit! :)))
Alison, arata fabulos "canapelele" tale cu andive! Si ce alternativa la aperitivele "de porc" sau in mare parte super-calorioase… iertare pentru licenta "calorioase"…
Felicitari! Un an 2010 cu multa sanatate si multe realizari langa cine vrei tu!
In sfirsit stiu si eu cum ii zice la salata asta in romana. Si eu o folosesc des la aperitive! O zi buna! Cami
La multi ani ! Un an nou cu bucurii si impliniri ! Si ca sa-ti mearga bine chiar de la inceput, te invit la mine sa ridici premii si o leapsa ! Pupici…
excelenta, imi ploua in gura rau de tot!
Hi Alison, Happy 2010! What an awesome meal to start with. Have a blissful & properous year.
Best wishes, Kristy
This appetizer looks wonderful! happy new year!
Hallo Alison,
An nou fericit si plin de Sänätate iti doresc.
Ai inceput Anul cu Gustäri usoare si fine…..
Multe Salutäri din Nürnberg Jacob
Draga Alison,
Pentru deosebita activitate in blogosfera culinara, iti ofer un premiu care sa-ti lumineze anul abia inceput, impreuna cu toate gandurile mele bune pentru tine!
Daca-ti face placere sa-l primesti, te astept cu drag sa-l ridici!
Arata foarte bine.. te invit pe la mine sa iti ridici premiul. Te pup
La mine pe blog, te asteapta un premiu pe care ti-l ofer cu mult drag.
Foarte bine arata!!..Un premiu te asteapta la mine…O saptamana frumoasa!!
bine arata..un premiu am ptr tine!
Happy New Year! What a delightful light appetizer.
multumesc mult de urari si premii!
thanks,bromography!
Hope you have a fabulous and healthy 2010 to you and your beautiful family! Thanks for all your support in 2009 🙂