risotto cu fenicul si praz

un fel gatit de mine in ultima luna de toamna,dar nepostat din varii motive,predominind timpul si neutilizarea lui eficienta,citeodata…il puteti gati foarte bine si in perioada de post,daca eliminati untul din reteta,dar atunci nu-i mai spunem nici risotto…noi am fost cuceriti de amalgamul de arome,daca sunteti amatori de asa senzatii,hai sa va insiruiesc cum am dat curs prepararii sale.

ingrediente:
( pentru 3 -4 portii)
200 grame orez
0,5 l supa de pui
2 lingura ulei de masline
2 cepe rosii medii
2 fire de praz
2 bulbi de fenicul
1 ardei rosu
1 rosie fara piele si seminte
1 lingura cu unt
sare ,piper
procesul tehnologic incepe cu tocarea sub forma de cubulete a tuturor legumelor,pe care le aruncam in tigaia cu uleiul incins si le calim timp de 3-4 minute,apoi adaugam orezul,amestecind mereu ,pina devine sticlos.in acest moment adaugam supa de pui,treptat ,la foc mic ,sub amestecare continua,pina la fierberea orezului.la sfirsit,cind luam tigaia de pe foc,adaugam si untul,amestecam si servim cald.
aromele de legume,in special cea de fenicul,combinate cu cea de unt sunt fabuloase!

20 thoughts on “risotto cu fenicul si praz

  1. Elena Toma

    Foarte bun risotto al tau! Mie imi place mult de tot feniculul, asa ca mai mult ca sigur maine va fi prestat. Atata doar, va trebui sa renunt la unt! Un weekend minunat!

    Reply
  2. Cristina

    In sfarsit reusesc sa intru pe blogul tau. Asta dupa ce azi dimineata la 6 eu instalam windowsul.
    Foarte interesanta reteta si arata foarte bine.

    Reply
  3. Daniela

    Recunosc cu rusinica, ca fenicul n-am mincat niciodata… dar arata asa bine papita ta, ca as servi o portioara… Pupici si o zi buna !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *