risotto cu fenicul si praz
un fel gatit de mine in ultima luna de toamna,dar nepostat din varii motive,predominind timpul si neutilizarea lui eficienta,citeodata…il puteti gati foarte bine si in perioada de post,daca eliminati untul din reteta,dar atunci nu-i mai spunem nici risotto…noi am fost cuceriti de amalgamul de arome,daca sunteti amatori de asa senzatii,hai sa va insiruiesc cum am dat curs prepararii sale.
ingrediente:
( pentru 3 -4 portii)
200 grame orez
0,5 l supa de pui
2 lingura ulei de masline
2 cepe rosii medii
2 fire de praz
2 bulbi de fenicul
1 ardei rosu
1 rosie fara piele si seminte
1 lingura cu unt
sare ,piper
procesul tehnologic incepe cu tocarea sub forma de cubulete a tuturor legumelor,pe care le aruncam in tigaia cu uleiul incins si le calim timp de 3-4 minute,apoi adaugam orezul,amestecind mereu ,pina devine sticlos.in acest moment adaugam supa de pui,treptat ,la foc mic ,sub amestecare continua,pina la fierberea orezului.la sfirsit,cind luam tigaia de pe foc,adaugam si untul,amestecam si servim cald.
aromele de legume,in special cea de fenicul,combinate cu cea de unt sunt fabuloase!
Frumos si foarte sanatos! Un sfirsit de saptamina minunat! Cami
I love leeks and fennel in all its forms. I have never tried it in a risotto, so I would like to try it.
Foarte bun risotto al tau! Mie imi place mult de tot feniculul, asa ca mai mult ca sigur maine va fi prestat. Atata doar, va trebui sa renunt la unt! Un weekend minunat!
multumesc,cami!
ivy,thank you for the visit!you should try the recipe,no regrets!
elena,astept impresiile tale!si tie un week-end frumos!
In sfarsit reusesc sa intru pe blogul tau. Asta dupa ce azi dimineata la 6 eu instalam windowsul.
Foarte interesanta reteta si arata foarte bine.
criss,am vazut,la paste ca ai intrat…multumesc de vizita,ce bine imi pare ca ne putem conversa!
Recunosc cu rusinica, ca fenicul n-am mincat niciodata… dar arata asa bine papita ta, ca as servi o portioara… Pupici si o zi buna !
ce bine-arata!caut fenicul si neaparat prestez. va pupp!
daniela,trebuie sa incerci,are o aroma unica!pupici!
flori,multam de vizita,pupici si de la noi si spor la gatit fenicul!
Ce bine arata, ador fennel si leeks, aromele sint minunate:)
laura,multumesc,adevarat grait-ai!si eu le ador!
Sa fiu sincera nici eu nu am folosit fenicul pana acum. Am sa caut neaparat sa vad ce aroma are.
ghiocel,chiar sunt curioasa daca-ti place!
Here I am again. Please pass from my blog to collect your Award.
thank you ivy,for the beautiful award,i will take it soon!
That risotto with fennel sounds incredible!
thank you so much,natasha!