supa crema de conopida (cauliflower soup-cream)

asta e ultima supa construita,inca mai zac urme prin frigider…seamana  cumva cu supa de varza,dar are un “altceva” care o deosebeste si o face unica.

ingrediente:

1 conopida de cca 1,5 kg,
1 morcov mare,
2 cepe ,
1 gogosar ,
1 legatura cu patrunjel,
1 lingura boia de ardei(dulce in cazul meu),
30-50 grame unt ,
100 ml smintina,
sare,piper.

eu incep prin a opari putin conopida,sa nu am surprize neplacute…gen viermisori!!!deci clocotesc apa cu sare intr-un vas,dau deoparte si scufund conopida intreaga pentru citeva minute,apoi o scot si o scurg de apa si o desfac in buchetele.
in vasul in care facem supa punem la topit untul,adaugam ceapa,morcovul,gogosarul,toate taiate marunt,adaugam si o cescuta cu apa  si lasam sa se inmoaie bine sub capac,dupa care adaugam buchetelele de conopida si lasam sa fiarba cca 30 minute.potrivim de sare si piper,adaugam si boiaua de ardei ,apoi smintina(intr-un vas separat amestecam smintina cu cite putina supa ,apoi turnam tot amestecul in vasul mare ).zdrobim putin continutul cu zdrobitorul de cartofi si gata,inchidem focul aragazului si aruncam o mina de patrunjel taiat marunt in supa…servim cu putin ardei iute…incercati,poate va si place!


14 thoughts on “supa crema de conopida (cauliflower soup-cream)

  1. Ivy

    As much as I love cauliflower, my children hate it so I avoid cooking it. The soup sounds delicious. In Greece we also call it kounoupidi.

    Reply
  2. Oana

    Am avut o conopida mare si jumatate am facut-o pane iar jumatate gratinata la cuptor. Daca puneai reteta o zi mai devreme incercam si supica ta, eu nu m-am gandit sa fac supa. Noua ne place conopida asa ca la urmatoarea conopida cumparata incerc si reteta ta. Pup

    Reply
  3. Divina Pe

    More soups for me. Looks delicious. I haven't made soups in a while though. Cauliflower is expensive today but we'll save this recipe for later. 🙂

    Reply
  4. Velva

    Cauliflower makes a wonderful soup. Very deliciate flavor. Your soup looks warm and comforting. Thanks for sharing.

    Reply
  5. Goldielocks

    Atatea culori ce se topesc impreuna iti dau o senzatie asa de …meditatie,nu stiu de ce,poate din cauza pozelor care imi par foarte artistice,dar zace in mine o senzatie cum k acolo,in faruria ta zace nu numai o simfonie a culorilor ci si una a gustului.
    Intr-adevar,foarte artistice pozele!

    Reply
  6. DAVELLA & MARIO

    Buna draga Alison! Supa ta este de buna de "pus" in vitrina, iar de papat numai zic. Arata Super delicioasa!!! Merci de vizite si pentru comentariile frumoase. Pupici!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *