porc cu fenicul si capere (pork with fennel and capers)

…mai bine zis,fleica de porc pe pat de ceapa si fenicul,cu ciuperci si capere…chiar de-o fi existind acest fel,eu 
l-am reinventat ieri in minuscula-mi bucatarie!si mare a fost surpriza cu ce arome ne-am delectat…ingrediente:

1,5 kg fleica de porc(cu un strat de sorici generos si putina grasime,in rest slabuta bine),
2 bulbi de fenicul,taiati cum puteti(eu i-am sectionat pe lungime in doua,si apoi cuburi mai grob),
1 ceapa mare,taiata marunt,
1 gogosar,taiat julien,
2 linguri de capere murate ,clatite si lasate putin in apa rece,
500 grame ciuperci (eu am folosit champignon),
100ml vin alb,sare ,piper,cimbru.

procesul de preparare incepe intr-un vas termorezistent cu capac, cu asezarea patului de legume:fenicul,ceapa,gogosar,capre,asezonate cu sare piper,peste care asezam carnea,iar peste aceasta ciupercutele,asezonam iar cu sare,piper,cimbru,turnam vin alb si apa,in proportiile care va plac,eu am folosit 100 ml vin si 100 ml apa.am asezat capacul si am dat la cuptorul preincalzit pentru 1,5 ore,la foc mare.la jumatatea timpului eu am intors bucata de carne si am continuat coacerea.
desi nu folosim in meniul nostru zilnic  carnea de porc,a fost o zi de indulgenta…caci a iesit suculenta,aromata,iar alaturi de un pahar de vin alb a dat mesei iz de fiesta.
enjoy!

7 thoughts on “porc cu fenicul si capere (pork with fennel and capers)

  1. Elena Toma

    Minunat preparat! S-a marcat la "exceptii" pentru ca eu sunt la dieta; dar pentru ca sunt mare admiratoare a fenelului si il foloseam pana acum doar la carne de miel si legume, ti-ai castigat un fan.
    Felicitari!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *