supa de mazare si praz(pea and leek soup)


sper ca nu va plictisesc cu o noua reteta de supa…aici,in moldova,borsurile bat supa mereu,insa eu savurez mereu o supa dulce si cremoasa,calduta,mai ales cind semnele frigului devin din ce in ce mai prezente(ceea ce nu-i cazul inca,o vreme dubios de frumoasa si calduroasa inca persista!).
supa aceasta e inspirata de jamie oliver si nr. 1 al cartuliei editata de curtea veche si aparuta la jurnalul national.cum prin debara trona o punga cu mazare uscata,iar din peregrinarile de saptamina trecuta ma alesesem cu ceva praz ecologic de la cumnatul meu,am dat curs retetei,cu mici-mari modificari.

ingrediente:

1/2 kg de mazare uscata
un cartof mediu
3 fire de praz medii
1 gogosar
3 linguri ulei de masline
sare,piper
paprika
parmezan razuit

“procedeul tehnologic”incepe cu o seara inainte,cind punem mazarea la inmuiat.a doua zi,o clatim cu apa si o fierbem la oala sub presiune 1 ora,impreuna cu cartoful taiat cuburi.separat,intr-o tigaie calim prazul taiat rondele fine si gogosarul in uleiul de masline amestecat cu o ceasca mica de apa, iar cind sunt inmuiate bine potrivim de sare si piper.amestecam mazarea cu legumele calite,le mai fierbem citeva minute impreuna si potrivim iar de sare si piper,adaugind si o lingura generoasa de paprika(dulce sau iute,cum va place voua,eu am folosit dulce).am pasat putin legumele direct in oala cu instrumentul ala manual de facut piureul de cartofi,iar cind inchidem focul,o mina de patrunjel tocat se adauga si se amesteca in supa. in momentul servirii,adaugati parmezan razuit.eu am mai adaugat si ceva paprika.
cam atit:simplu,simplu,simplu…

rezultatul:delicos,delicios,delicios…

8 thoughts on “supa de mazare si praz(pea and leek soup)

  1. Ralu

    Pe mine sigur nu ma plictisesti cu supele, le ador :
    Arata foarte bine supa asta si cred ca e grozava, mai ales cand vii de-afara de la frig

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *