supa de dovleac (pumpkin soup)

prin urmare,sezon de supe la mine in bucatarie.pentru azi,chiar supa de dovleac…nu ca ar fi pe malul celalalt halloween-ul ci pentru ca asa s-a nimerit…reteta nu e una anume ci una adaptata papilelor mele gustative ,dar care in general respecta in mare ingredientele de baza ale acestei supe.

ingrediente:
1 dovleac mic de placinta,de vreo 750 grame,
2 fire de praz,
1 ceapa ,
1 telina potrivita,
1 morcov,
2-3 catei de usturoi,
2-3 linguri ulei de masline,
smintina,
1 buchet de patrunjel frunze sau telina frunze sau chiar marar,
sare, piper.

prazul taiat rondele fine si ceapa cuburi mici si usturoiul se pun la inmuiat cu uleiul de masline si o ceasca mica de apa ,la foc potrivit.in acest timp,taiem si morcovul si telina ,tot cuburele ,le adaugam,mai completam cu apa de e nevoie. dovleacul curatat de coaja si seminte,tot in cuburi taiat si el,se adauga cind celelalte legume sunt deja inmuiate.avem grija ca apa sa acopere bine legumele,sa fie cu un deget macar deasupra lor.am lasat sa fiarba o ora sub capac,cam mult cred,dar intre timp faceam si altceva…am potrivit de sare si piper, apoi am pasat putin supa cu instrumentul de facut piureul de cartofi,voi puteti folosi blenderul,daca vreti,of course,cind se raceste nitel…la sfirsit am adaugat un buchet de patrunjel verde ,taiat fin…altadata am folosit marar…
servim cu smintina sau cu seminte de dovleac gratinate .
mmmm,e plina de beta-caroten!

6 thoughts on “supa de dovleac (pumpkin soup)

  1. Nina's Recipes

    Hello Alison!
    Merci pentru toate vizitele si frumoasele commments! Am trecut si eu putin granita acum si ti-am admirat tot ce mi-a scapat in timp. Excelent totul si multe complimente pentru tot ce faci! Pupic,

    Reply
  2. alison

    @ivy,thank you,you may try the soup,i like it so much!

    @ancoo,thanks!

    @nina,multumesc si eu de vizita ,te pup!

    @simply life,thank you so much!

    Reply
  3. Elena Toma

    La o prima vizita rapida la tine am mai marcat un preparat care va fi incercat. Aceasta supa, fara smantana, off corse, va fi pregatita cu placere de una bucata admirator infocat al dovleacului.
    Inca o data felicitarile mele!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *