shortbread and five o ‘clock


sub acesta denumire,biscuiti englezesti pentru un five o’clock reusit.pentru ca ador ceaiul ,iar daca linga el troneaza o mica prajiturica si o companie placuta,viata se anima si te scapa de rutina zilnica.
la baza,shortbread presupune un aluat facut din 3 parti faina,2 parti unt si o parte zahar.eu am lucrat dupa reteta prezentata pe joyofbacking,folosind:

226 grame unt nesarat,la temperatura camerei,
1 lingura esenta de vanilie,
120 grame de zahar pudra,
325 grame faina,
1/2 lingurita de sare,
200 grame de stafide aurii,
1 ou pentru glazurare.

se bate untul cu zaharul timp de un minut,apoi se adauga faina cu sarea(amestecate mai inainte intr-un alt bol),se amesteca bine,rezultind un aluat pe care-l impartim in 2 parti.intindem in tava gresata in prealabil prima parte,presam stafidele in ea,punem si cealalta parte de aluat,peste care turnam oul batut nitel,eventual cu furculita facem ceva modele in aluat,dupa care dam la cuptorul preincalzit ,la foc potrivit,cca 30 minute,pina obtinem o culoare aurie.
e gata de servit,alaturi de un ceai de fructe sau unul verde.cine vine la o mica sporovaiala?eu va astept cu drag!

11 thoughts on “shortbread and five o ‘clock

  1. dana2dor

    Buna Alison!
    Sper ca nu am ajuns prea tarziu pentru o prajiturica si un ceiuc :)ca tare fain mai arata!
    Ti-am "furat" reteta pentru ca tare pofticica mi-ai facut cu ea!
    O noapte linistita si tihnita sa ai!

    Reply
  2. Jacktels Kochbuch

    Hallo Alison,

    acuma trebuie sä te completez un pic.
    Präjiturica asta merge minunat si la o Cafea si ( da nu säri in sus) cu deasuprea Friscä . Minunat.

    Salutäri Jacob

    Reply
  3. DAVELLA & MARIO

    Buna Alison draga! M-am gandit sa-ti aduc un borcan de dulcetica de dovleac si sa-ti cer cativa biscuitei pentru cafeaua de dimineata.Ce spui? Ador retetele simple, felicitari si duminica placuta!

    Reply
  4. Shari

    Am o intrebare(pe cat se poate de serioasa):daca nu se respecta gramele acelea, se intampla ceva? Eu nu obisnuiesc sa gatesc cu cantarul pe masa si vroiam sa stiu daca reteta aceasta iese si daca scadem sau adaugam cateva grame

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *