omleta(omelette)


nu stiu care or fi originile acestui fel de mincare,noi o facem,indienii o fac,spaniolii la fel…
ceea ce stiu e ca de esti grabit,in pana de idei sau pur si simplu nu ai chef,te scoate din incurcatura si -ti ofera un mic dejun sau un prinz consistent si placut.
eu personal apelez destul de rar la el,dar cind o fac ,se asorteaza anotimpului.primavara ador sa maninc o singura data omleta cu ceapa verde si hasmatuchi,iar carnea lipseste cu desavirsire din adaos,vara are multe rosii ,in general,iar toamna…va prezint in continuare cea mai recenta tentativa.
ingrediente(pentru 2 persoane):
3 oua
1 gogosar
1 rosie mare
100 gr mozzarella
citeva feliute de cirnacior sau salam(eu am pus doar de decor)
2 linguri ulei de masline
sare piper.
gogosarul si rosia,taiate cuburi mici,se inabusa in ulei ,sub capac ,citeva minute,asezonate fiind cu sare si piper ,cind se inmoaie se adauga ouale putin batute si se asteapta sa coaguleze pe deplin.deasupra se pun feliutele de mozzarella,cirnaciorul,frunzulite de busuioc si inchidem focul.sub capac, lasata pret de citeva minute,mozzarella,daca e taiata subtirel, se topeste si feliutele conflueaza,formind o crusta delicioasa peste stratul de ou si legume.
doar atit,nimic spectaculos,dar rapid si delicios!

enjoy!

5 thoughts on “omleta(omelette)

  1. alison

    @oana,vino,iti fac repejor una!:))

    @nicoleta,:)ce bine ca ti-am dat o idee!

    @ivy,thank you,it's almost a pizza,indeed!

    @ghiocel,esti invitata mea!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *