saramura de peste de la FILIOARA

acum doua saptamini am poposit la Filioara ,un sat frumos de pe linga manastirea Agapia ,in gasca,pentru aer curat,comunicare,relaxare.am stat intr-o livada de meri,de dimineata pina noaptea,bucurindu-ne de clipele petrecute impreuna.

bineinteles,nu ne-a lipsit gratarul pe care au sfiriit diverse chestii,cum ar fi pieptul de pui,pulpe de pui,peste.la acesta din urma am vrut sa ajung eu.
s-a gatit o saramura cu somn si fitofag ce a fost pur si simplu devorata …
iata reteta:ardei grasi taiati julien,rosii ,usturoi,ardei iuti,se pun la fiert ,pe gratar:

pestele,dat cu sare grunjoasa,se grill-uieste si el:

apoi ,pestele se contopeste cu legumele:

aici ”uniunea “culinara e deja desavirsita:

si in curind si devorata…a fost usor ,picant dar placut,iar a doua zi am admirat a nu stiu cita oara,drumul dintre munti,cheile bicazului,mereu coplesitoare:


a fost un mod minunat de a ne sfirsi saptamina!

10 thoughts on “saramura de peste de la FILIOARA

  1. Goldielocks

    Multumesc mult pentru urare,Alison!
    Si mama pregateste o saramura de peste foarte buna…foarte,foarte buna,doar ca ea nu fierbe legumele ci le coace pe gratar,iar apoi le amesteca cu pestele fript,usturoiul si condimente.

    Reply
  2. Carmen

    Minunate peisajele dar si saramura.Nu am mincat in viata mea"saramura" dar dupa cum arata si dupa cum ai descris ca se face…as gusta si eu!!!
    Te pup!

    Reply
  3. Oana

    eu sunt terminata dupa saramura de scrumbie, mi se pare cea mai buna ever, insa sunt fan peste si mananc orice fel si saramura ta arata foooarte bine.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *