prajitura cu lamiie si mac(lemon poppy seed cake)
inspirindu-ma de la Laura,de pe malul celalalt,am infaptuit aceasta prajiturica ,foarte aromata si pufoasa,prima mea prajitura cu mac .am modificat putin reteta ,in sensul ca am vrut o alta consistenta ,adaugind ou si praf de copt.
iata ingredientele si cantitatile folosite de mine:
200 gr unt,
2 oua,
1/2 cana zahar pudra(ma refer la cana mare,obisnuita),
1 cana faina cernuta,in care amestecam
1 lingurita praf de copt,
2 linguri cu seminte de mac,
2 linguri cu suc fresh de lamiie,
2 linguri cu coaja rasa de lamiie,
2 linguri de zahar brun .
se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pina cind devine spumos si-si modifica considerabil volumul,apoi adaugam ouale,unul cite unul,mixind bine dupa fiecare,dupa care turnam restul ingredientelor:faina amestecata cu coaja rasa de lamiie,praful de copt,macul si la sfirsit sucul de lamiie.se toarna aluatul intr-o forma (eu am si gresat-o putin cu unt si faina) ,se presara deasupra zaharul brun si se da la cuptor ,la foc potrivit.cred cam tinut-o in jur de 25-30 minute,pina a inceput sa se bronzeze pe margine,am testat-o cu scobitoarea ,pentru siguranta.am taiat-o de calda in portioare,caci unii erau taaare nerabdatori…multumim LAURA!
Sa va fie de bine! 🙂
ce bine arata! de cand ma chinui si eu sa fac o prajiturica cu mac ! Acum ca am vazut-o pe a ta parca am prins ceva tupeu si zilele urmatoare o fac sigur. Pup
A ta a iesit pufoasa nu? Ca reteta de la care te-ai inspirat nu parea asa pufoasa.
Arata foarte bine si daca-i cu mac, e si mai gustoasa. Pupici si o zi buna !
Arata bine! reteta mea a fost de biscuiti dar tu ai facut tort. Daca vrei tort de lamiie si mac am o reteta pe blog de tort de mac insiropat cu sirop de lmiie.
Te pup si o zi buna.
laura,multumesc,voi cotrobai dupa ea!
Thanks for visiting my blog and leaving a lovely comment. Your lemon and poppy seed cake sounds delicious.s
ivy,thank you,too!
Mmmmm, we can smell it all the way here in California. Love anything with lemon!