piept de pui cu dovlecei gratinati

este prinzul pe care l-am pregatit eu azi…inspirat sau nu,voi imi veti spune!
ingrediente :
-2 piepti de pui taiati fisii;
-3 dovlecei;
-2 linguri de pesmet alb;
-citeva rosioare cherry;
-citiva catei de usturoi(4-5);
-ulei de masline ,condimente(boia dulce,sare ,piper,cimbru).

procesul tehnologic:dovleceii curatati ,taiati in sferturi sau chiar”optimi”se presara cu sare si se lasa 20 minute ,apoi se scurg de sucul lasat si se dau prin pesmet,dupa care ii asezam intr-o forma ceramica,unsa cu 1-2 linguri de ulei de masline,impreuna cu citeva rosioare cherry.
dam la cuptorul bine preincalzit,la foc mare ,pentru 25-30 minute.

pieptul de pui taiat fisii se da printr-un amestec de condimente obtinut prin mojararea a citiva catei de usturoi,o lingurita de boia,una de cimbru ,citeva prize de sare si citeva de piper,precum si vreo 2 linguri de ulei de masline.
dupa care se amplaseaza tot intr-o forma ceramica si se da la cuptorul bine preincalzit ,acoperit cu folie,la foc mare,30 de minute,apoi scoatem folia si mai lasam 5 minute.
servim simplu,sau adaugam dovleceilor un dressing din smintina (sau iaurt)cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti.
cam atit,pofta buna!

2 thoughts on “piept de pui cu dovlecei gratinati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *